ГоловнаГосподиняЯк перевірити якість молочних продуктів в домашніх умовах

Як перевірити якість молочних продуктів в домашніх умовах

Вживання молочних продуктів являється важливо частиною правильного харчування. Щоб убезпечити себе і свої близьких від можливих харчових проблем, потрібно знати, як перевірити якість молочних продуктів в домашніх умовах. Ці прості способи дозволять Вам обрати виробника чи перевірену продавчиню на ринку.

Способи перевірки молочних продуктів в домашніх умовах.

Перевірка молочних продуктів за допомогою йоду.

Щоб скористатися цим методом, потрібно додати в молоко (сир, сметану) пару крапель йоду.

Якщо з’явиться синій колір, це буде означати, що для густоти продукту додали крохмаль.

Перевірка молока за допомогою спирту (горілку)

Цей тест проводиться у пропорції молоко: спирт як 1:2. Наприклад, 1 столова ложка молока : 2 столові ложки спирту (горілки).

Якщо молоко натуральне і не розбавлене домішками, то протягом всього кількох хвилин почнуть утворюватися пластівці (чи на вигляд ніби творожисті утворення). Це вказує на те, що у молоці згортається білок (казеїн). Якщо молоко було розбавлене, то такі пластівці взагалі не будуть з’являтися чи почнуть випадати не менше, ніж за півгодини.

Оцет

Якщо в склянку молока додати трошки оцту і воно почне пінитися, це означає що в молоко додали крейду.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст