Купуючи продукти на ринку, а інколи й в магазині, існує ризик отримати товар (продукти, не тої якості, на яку ви розраховували. Тому прості поради, як перевірити на якість меду і цукати, стануть в пригоді багатьом господиням.
Як перевірити якість меду
Деякі виробники, на даль, не гребують додавати до цього солодкого продукту різні домішки, щоб «наварити» більше коштів. Це може бути додавання води, крейди, а іноді і борошна – всього, що збільшує вагу кінцевого продукту – меду.
Перевірка меду на наявність крейди
З’ясувати, чи є цей зайвий інгредієнт допоможе звичайний оцет. Треба змішати невелику кількість меду і води, та додати кілька крапель оцту. Якщо після цього ваша «медова» суміш почне пінитися і шипіти, тоді ви придбали неякісний мед.
Чи додавалася до меду вода?
Пару крапель меду треба налити на листок паперу. Якщо потім на місці плями меду залишилася мокра пляма, це означає, що до меду додали зайву рідину.
Як перевірити на якість цукати
Щоб цукати були якісні і мали гарний смак, їх спершу потрібно проварити у сиропі, після чого просушити. На жаль, не всі виробники, особливо дрібні, які продають «з рук», дотримуються технологічних правил через що якість цукатів дуже сумнівна. Часто недоброчесні виробники використовують різні емульгатори, щоб надати засушеним ягодам і фруктам «товарний» вигляд.
Перевіряємо якість цукатів, зануривши їх у теплу воду. Якщо ви помітите, що ваші цукати розчиняються у воді або втрачають колір, то це означає, що замість засушених фруктів і ягід, у вас забарвлений желатин (чи його велика кількість).