Місячний календар рекомендує найкращі дні для квашення і соління капусти, щоб вона вийшла смачною і хрумкою. Точні дати, коли квасити капусту в лютому 2022 за місячним календарем. Також, в пригоді може стати рецепт пряної капусти швидкого приготування
Дати, коли квасити капусту в лютому 2022 року за місячним календарем
Загалом, місячний календар господині зазначає, що, якщо не вийшло заквасити (засолити) капусту в сприятливі для цього дні, це можна зробити й в інші дні, але рекомендується враховувати деякі моменти.
Якщо солити або квасити капусту відповідно до Місячного календаря, то краще це робити, коли Місяць перебуває в знаку
- Тельця
- Близнюків
- Рака
- Лева
- Стрільця
- Козерога.
Місячний календар вказує сприятливі дня для квашення (соління) капусти в лютому
- 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 24, 25, 26, 27 лютого 2022
Рецепт пряної капусти швидкого приготування, яку можна квасити у сприятливі дні лютого за місячним календарем
Капуста, приготована за цим рецептом швидкого приготування, найбільше на смак нагадує традиційну квашену заготовку.
Інгредієнти
- капуста – 1 качан (приблизно на 3 кг);
- морква – 3 шт. (середні за розміром);
- часник – 2 шт. (невеликі);
- насіння кропу (сухе) – 1 столова ложка;
- духмяний чорний перець – 1 чайна ложка;
- цукор – 1 склянка;
- вода для розсолу – 1,5 літри;
- сіль – 2 столові ложки;
- оцет для розсолу – 4 столові ложки.
Рецепт приготування пряної капусти
- Миємо і зачищаємо капусту (прибираємо верхні листи).
- Моркву миємо і чистимо, часник чистимо.
- Капусту шаткуємо у зручний для вас спосіб.
- Моркву натираємо на великій тертці.
- Часник дрібнимо ножем або в спеціальній давильці.
- Капусту і моркву складаємо у миску і добре перемішуємо.
- Додаємо часник, насіння кропу і духмяний перець і ще раз ретельно перемішуємо.
- Підготовлену капусту зі спеціями викладаємо у стерилізовані банки (притрамбовуємо, щоб капуста була щільно викладена).
Готуємо маринад
- Воду ставимо на вогонь, додаємо сіль і цукор. Коли маринад закипів, вливаємо в цю воду оцет і киплячим маринадом заливаємо банки з капустою.
Корисні поради
Якщо банки відразу після заливання киплячим розсолом закатати, то подібну заготовку можна зберігати навіть просто на кухні (не в холодильнику чи в підвалі).
Якщо закрити банки звичайними пластмасовими кришками, зберігати заготовку можна тільки в холодильнику.