Найкращі дні для квашення капусти – це сприятливі дні, які визначає місячний календар на листопад, з урахуванням місячної фази та знаку зодіаку, в якому знаходиться земний супутник. Отже, коли найкраще квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем? Рекомендлдуємо спробувати для квашення рецепт приготування пелюстки – капусти з буряком
Коли квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем
Перш, ніж почати квасити, слід звернути увагу на ті сорти капусти, які ми беремо для такої заготовки. Нагадаємо, що середньостиглі та пізньостиглі сорти добре зберігаються і з часом в листях капусти накопичується більше цукру, що впливає на смакові якості.
Сприятливі дні для квашення капусти в листопаді
- 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 22, 27 листопада 2022 року
Рецепт пелюстки, яку можна квасити як в листопаді 2022, так й в інші сприятливі періоди
Особливість цього в рецепту, що на виході ми отримуємо смачну і яскраву закуску. Адже завдяки буряку, квашена капуста набуває красивого червоного кольору. А нарізка крупними листами, урізноманітнює стіл при сервіруванні.
Інгредієнти
- капуста – 2 кг;
- буряк – 400-450 г;
- сіль – 3-4 столові ложки;
- вода питна – 2 л;
- цукор – 1-2 столові ложки;
- чорний перець горошком – 10-12 шт.;
- духмяний перець – 2-4 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- часник 3-4 зубчики.
Готувати пелюстку краще у великій ємності, наприклад, добре підходить емальована каструлю або глибока миска.
Покроковий рецепт приготування квашеної капусти – пелюстки
Перед тим, як почати квасити капуста, треба підготувати овочі: капусту треба промити під проточною водою і обсушити рушником, буряк слід помити і почистити.
- В холодній воді треба розчинити цукор та сіль – це готується розсол для пелюстки.
- Капуст треба розрізати на чотири частини. Якщо качан надто великий, тоді можна розрізати його частини ще навпіл.
- Буряк нарізується тонкими кільцями або півкільцями.
- Зубчики часнику чистимо і пропускаємо через прес або дрібнимо за допомогою ножа.
- В ємність для квашення шарами складаємо: капуста, шар буряку, зверху знову капуста.
- В кожен шар слід додавати спеції – перець (обидва види по декілька горошин в кожен шар), трошки подрібнего часнику та лавровий листок.
- Потім все заливаємо підготовленим розсолом. Зверху накриваємо тарілкою та ставимо гніт. Можна взяти камінь (попередньо добре помити) або ж ставимо банку з водою. Завдяки гніту наша пелюстка буде знаходитися в розсолі.
- Ємність з капустою залишаємо в теплому приміщенні.
Через 5 днів квашену капусту – пелюстку можна подавати до столу.