Коли квасити капусту у лютому 2021
Вже настала зима і наш організм потребує вітаміни, мікроелементи й інші корисні речовини. Квашена капуста сприяє нормалізації травлення, насичує кишківник потрібними мікроелементами. Місячний календар підказує точні дати сприятливих днів, коли краще квасити капусту у січні 2021 року. Адже завдяки цим порадам, квашення капусти буде вдалим і ми отримаємо смачний продукт. Крім того, пропонуємо вам спробувати рецепт квашення капусти, яка кваситься всього за 3 дні.
Коли квасити капусту у січні 2021 року: точні дати сприятливих днів на перший місяць зими
Завдяки великій кількості вмісту аскорбінової кислоти, квашена капуста зміцнює імунітет, що підвищує стресостійкість організму взимку. З цієї причини медики наполегливо рекомендують регулярно вживати квашену капусту, особливо в холодний період року. Крім того, вживання квашеної капусти дуже корисно, якщо ви вирішили схуднути.
Сприятливі дати для соління і квашення капусти
1, 2, 10, 11, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29 січня 2021 року.
В інші дні також можна квасити, проте можуть виникати ситуації, що капуста вийде закисла, чи погано перебродить тощо. Саме тому варто робити квашення у вказані дати сприятливих днів.
Коли квасити капусту у січні 2021 року: рецепт квашення за 3 дні
За даним рецептом пошатковану капусту треба заливати гарячим розсолом. Отже, для приготування нам знадобиться
- капуста – 1 качан (середня);
- морква – 1 шт.;
- сіль – 1 столова ложка;
- цукор – 1 столова ложка.
Квашення капусти, щоб вона була готова до вживання за 3 днів
- Капусту треба пошаткувати.
- Моркву чистимо і натираємо на велику тертку.
- Пошатковану капусту складаємо у миско, додаємо натерту моркву.
- Овочі слід трохи прим’яти, перемішуючи капусту з морквою і перекласти у трилітрову стерилізовану банку.
Готуємо розсіл
- Воду доводимо до кипіння і у киплячу воду додаємо сіль, розмішуємо.
- Потім додаємо ложку цукру і також добре розмішуємо до повного розчинення.
- Далі капусту заливаємо гарячим розсолом.
- Банку ставимо у миску, тому що під час бродіння розсіл буде витікати.
- Залишити капусти кваситися треба при кімнатній температурі.
- Капусту в банці треба періодично протикати паличкою для видалення газу, який утворюється при бродінні.
Через 3 дні квашена капуста буде готова. Зберігати капусту слід у холодильнику.
Тепер ви можете квасити капусту у сприятливі дні і спробувати різні варіанти квашення. Наприклад, ще є рецепт швидкої закваски. Можливо, вам сподобається капуста, яка готується ще з іншими додатковими інгредієнтами. А, можливо, крім капусти, ви захочете приготувати маринований буряк.