ГоловнаАрхівКоли квасити капусту у січні 2021 року: точні дати сприятливих днів

Коли квасити капусту у січні 2021 року: точні дати сприятливих днів

Коли квасити капусту у лютому 2021

Вже настала зима і наш організм потребує вітаміни, мікроелементи й інші корисні речовини. Квашена капуста сприяє нормалізації травлення, насичує кишківник потрібними мікроелементами. Місячний календар підказує точні дати сприятливих днів, коли краще квасити капусту у січні 2021 року. Адже завдяки цим порадам, квашення капусти буде вдалим і ми отримаємо смачний продукт. Крім того, пропонуємо вам спробувати рецепт квашення капусти, яка кваситься всього за 3 дні.

Коли квасити капусту у січні 2021 року: точні дати сприятливих днів на перший місяць зими

Завдяки великій кількості вмісту аскорбінової кислоти, квашена капуста зміцнює імунітет, що підвищує стресостійкість організму взимку. З цієї причини медики наполегливо рекомендують регулярно вживати квашену капусту, особливо в холодний період року. Крім того, вживання квашеної капусти дуже корисно, якщо ви вирішили схуднути.

Сприятливі дати для соління і квашення капусти

1, 2, 10, 11, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29 січня 2021 року.

В інші дні також можна квасити, проте можуть виникати ситуації, що капуста вийде закисла, чи погано перебродить тощо. Саме тому варто робити квашення у вказані дати сприятливих днів.

Коли квасити капусту у січні 2021 року: рецепт квашення за 3 дні

За даним рецептом пошатковану капусту треба заливати гарячим розсолом. Отже, для приготування нам знадобиться

  • капуста – 1 качан (середня);
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 столова ложка.

Квашення капусти, щоб вона була готова до вживання за 3 днів

  1. Капусту треба пошаткувати.
  2. Моркву чистимо і натираємо на велику тертку.
  3. Пошатковану капусту складаємо у миско, додаємо натерту моркву.
  4. Овочі слід трохи прим’яти, перемішуючи капусту з морквою і перекласти у трилітрову стерилізовану банку.

Готуємо розсіл

  1. Воду доводимо до кипіння і у киплячу воду додаємо сіль, розмішуємо.
  2. Потім додаємо ложку цукру і також добре розмішуємо до повного розчинення.
  3. Далі капусту заливаємо гарячим розсолом.
  4. Банку ставимо у миску, тому що під час бродіння розсіл буде витікати.
  5. Залишити капусти кваситися треба при кімнатній температурі.
  6. Капусту в банці треба періодично протикати паличкою для видалення газу, який утворюється при бродінні.

Через 3 дні квашена капуста буде готова. Зберігати капусту слід у холодильнику.

Тепер ви можете квасити капусту у сприятливі дні і спробувати різні варіанти квашення. Наприклад, ще є рецепт швидкої закваски. Можливо, вам сподобається капуста, яка готується ще з іншими додатковими інгредієнтами. А, можливо, крім капусти, ви захочете приготувати маринований буряк.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст