ГоловнаАрхівБаклажани у сметанно-томатному соусі

Баклажани у сметанно-томатному соусі

Вживання сезонних продуктів – запорука отримання організмом необхідних речовин. При цьому можна готувати дуже смачні страви. Покроковий рецепт підкаже, як швидко і легко приготувати баклажани у сметанно-томатному соусі. Це смачна страва для всієї родини, яку можна їсти як гарячою, так і охолодженою

Баклажани у сметанно-томатному соусі: інгредієнти

Для приготування страви, знадобляться:

  • баклажани – 2 шт. (великі);
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідор – 1 шт. (великий);
  • свіжий кріп або інша зелень за смаком;
  • сіль і спеції за смаком;
  • за бажанням твердий тертий сир для присипання – 2 столові ложки.

Для приготування соусу знадобляться:

  • сметана – півсклянки;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • вершкове масло для тушкування.

Баклажани у сметанно-томатному соусі: покроковий рецепт приготування

  1. Баклажани помити, порізати кружальцями і замочити у підсоленій воді на 30 хвилин.
  2. Поки баклажани відмокають, готуємо овочі: треба помити помідор, порізати його маленькими кубиками, зелень помити і подрібнити, цибулю слід почистити і порізати на півкільцями.
  3. Відмочені у воді баклажани обсушуємо від води і обвалюємо у борошні та обжарюємо кружальця з двох боків.
  4. Напівкільця цибулі припускаємо на пательні до золотавого кольору.
  5. У ємність треба покласти шарами баклажани – цибулю – баклажани.
  6. Кубики томатів тушкуємо на вершковому маслі, коли вони стануть м’якими, додаємо сметану, зелень і підсолюємо.
  7. Отриманий томатно-сметанний соус тушкуємо близько 5 хвилин. За бажанням можна додати спеції.
  8. Отриманим соусом заливаємо баклажани з цибулею, ставимо у духовку ще на 5 хвилин. Якщо Ви любите сир, можна притрусити ним перед тим, як запікати.

Смачного!

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст