ГоловнаЗа кавою13 років весілля як називається? Що подарувати? Привітання на 13 річчя сімейного...

13 років весілля як називається? Що подарувати? Привітання на 13 річчя сімейного життя

Деякі люди не люблять відзначати 13 років весілля, але в цій даті немає нічого негативного, тому що з’єднання двох сердець – це завжди світле свято. Як називається 13 років весілля, які привітання варто підготувати та що подарувати на тринадцять років сімейного життя?

Як називається 13 річниця весілля?

В народі 13 часто асоціюється з нечистою силою. Проте це немає ніякого відношення до святкування тринадцяти років спільного життя. Навпаки, ця дата асоціюється з ніжністю та дбайливим ставленням одне до одного

13 років спільного життя називається мереживне весілля

Ще одна назва цієї дати пов’язана з тендітними конваліями.

13 років шлюбу ще має назву конвалієве весілля

Як бачимо, назви річниць мають не тільки твердо-металеві весілля, а й ніжні, квіткові та тендітні, ажурні асоціації.

Традиційно 13 річницю весілля святкують в родині – з близькими друзями та рідними. Це не гучне свято, а камерне спілкування. Назви 13 річниці весілля підкреслюють, що сім’ю необхідно цінувати, поводитися з нею дуже обережно, як із тонким мереживом та ніжними конваліями.

Які традиції існують на святкування мереживного весілля?

На 13 років шлюбу заведено заносити в домівку чоловіка й дружини вироби з дуба та осики. Це можуть бути як меблі, елементи декору, так і побутові речі. Річ у тім, що ці матеріали – дуб і осина, за прикметами відганяють нечисту силу. Багато традицій сягають коріння у давні часи, тому й певний символізм боротьби з нечистю дійшов до наших часів.

За традицією подружжя, яке відзначає 13 років весілля, повинні мати в одязі мереживний декор. Дружина, наприклад, може одягнути мереживну сукню, а чоловік – мати обшиту мереживом хустинку або мереживну краватку.

Стіл слід накривати мереживною скатертиною. 13 річниця весілля має ще назву конвалієва. Тому букети конвалій будуть дуже доречними. Чоловік і дружина можуть зробити маленькі бутоньєрки з конвалій і прикріпити їх до сукні (заправити в зачіску) та до піджака.

Конвалії символізують світле та ніжне кохання цієї сім’ї.

Що подарувати на мереживне весілля – 13 років сімейного життя?

Вже назва цієї річниці підказує ті подарунки, які можна дарувати. Наприклад, чоловік може подарувати дружині красиву спідню білизну з мережива. Дружина може подарувати своєму чоловіку піжаму чи домашній халат з малюнком конвалій.

Подарунки на 13 річницю шлюбу

  • мереживні серветки;
  • скатертину, обшиту мереживом чи з малюнком конвалій;
  • набір постільної білизни в конваліях і з мереживом;
  • мереживні фіранки;
  • елегантні мереживні рукавички;
  • мереживні хусточки та аксесуари для волосся;
  • будь-які ажурні вироби та мереживні аксесуари.

Привітання на мереживне весілля – 13 років сімейного життя

Слова привітань повинні бути щирими та йти від самого серця. Знаючи подружжя, яке святкує цю дату весілля, ви можете створити індивідуальні привітання. А можете скористатися прикладами привітань, наведених нижче

  • Дорогі наші (ім’я кожного з подружжя), друзі та рідні, залишимо поза цим столом всі забобони, тому що 13-та річниця весілля – чудова дата! Ця дата має чудові назви – мереживне весілля та конвалієве весілля! Нехай ця магічна цифра стане вашим сімейним досягненням, яке підтверджує ваш правильний вибір, який ви зробили 13 років тому!
  • Всі, хто прийшов відсвяткувати з вами 13 років шлюбу впевнені, що ваші серця пов’язані між собою невидимою ниточкою. Всі найкращі слова, найемоційніші мелодії, присвячені вам та вашому коханню. Йдіть рука об руку своїм щасливим життям, даруючи приклад іншим!
  • Прийміть привітання з конвалієвим весіллям! Нехай, попри всі прикмети та забобони, число 13 стане найщасливішим, сповненим приємних моментів, роком подружнього життя. Бажаю вам щирого, не згасного кохання, взаєморозуміння та добробуту!
  • Нехай мереживне весілля 13 років спільного життя, подарує аромат свіжої конвалії та нові почуття конвалієвого весілля!
  • Не вірте, що 13 – нещасливе число! Ви стільки років вже разом, а значить ваш шлюб вдалий і заслуговує на повагу. Впевнено йдіть разом по життю, сплітаючи мережива кохання, радості, успіху, здоров’я, краси, світлих надій на довгі-довгі роки.

Як називається річниця весілля

1 рік шлюбу – перша річниця весілля

2 (Два) року шлюбу

3 річниця весілля

4 роки весілля

5 (П’ята) річниця шлюбу

6 років весілля

7 річниця весілля

8 річниця весілля

9 років шлюбу

10 річниця весілля

11 років весілля

12 років весілля

14 річниця весілля

29 річниця весілля

31 річниця весілля

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст