ГоловнаСмачногоТушкована риба з овочами: смачна пісна страва

Тушкована риба з овочами: смачна пісна страва

Рецепт тушкованої риби з овочами підходить до приготування на Великодній піст у дозволені церковними правилами дні. Також, цю страву можна вживати і тим, хто знаходиться на дієті. Для приготування за цим рецептом можна використовувати різну рибу: хек, минтай, тріску, тілапію, горбушу або коропа. Овочі можна вибрати за своїм смаком

Тушкована риба з овочами: інгредієнти

  • хек – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • капуста брюссельська – 150 г;
  • квасоля зелена – 100 г;
  • помідор – 2 шт.;
  • олія – 20 мл;
  • сіль за смаком

Тушкована риба з овочами: приготування

  1. Овочі почистити, помити і подрібнити.
  2. Хек почистити від луски, випатрати і помити (не забудьте видалити чорну плівку) і нарізаємо порціонними шматками.
  3. У каструлю на дно наливаємо олію і закладаємо моркву і цибулю, додаємо трохи води.
  4. Під кришкою тушкуємо їх 7-8 хвилин.
  5. Після чого додаємо брюссельську капусту і квасолю.
  6. Зверху на овочеву подушку кладемо рибу.
  7. На рибку викладаємо порізані кубиками помідори, підсолюємо. Додаємо 100 мл води і накриваємо кришкою.
  8. Тушкувати рибу з овочами потрібно приблизно 20 хвилин.

Порада від кухарів: овочі можна вибирати на свій смак, можна додавати солодкий перець, цвітну капусту. Помідори можна замінити на томатну пасту, або зовсім відмовитися від томатів.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст