Через низьку калорійність, шпинат рекомендують включати в меню для схуднення. Його калорійність складає 23 ккал / 100 г, а за кількістю білка ці зелені листя опереджають багато бобових рослин.
Шпинат для схуднення можна використовувати у різних стравах
Смак самого шпинату нейтральний, тому він чудово поєднується з багатьма стравами. До того ж він надасть їм гарний зеленуватий відтінок. Шпинат можна додавати в десерти, картопляне пюре і тісто.
Омлет з яєць придбає яскравий, привабливий вигляд. Доданий в м’ясні котлети, шпинат надасть їм соковитість, а також допоможе організму швидше їх засвоїти. Вранці рекомендується таку страву: змішати свіжий сир з молодим шпинатом – бадьорість і невичерпна енергія забезпечені на весь день.
Шпинат для схуднення у запіканці
Для приготування смачної запіканки з шпинатом, знадобляться такі продукти:
- відварена локшина з твердих сортів – 100 г;
- свіжий шпинат відварений і розім’ятий – 500 г;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 2 ст. ложки;
- масло вершкове – до 1 ст. ложки;
- сік і цедра 1 лимона.
Приготування запіканки з шпинатом
- Яйця треба збити з цукром.
- Додаємо до них всі інгредієнти і перемішуємо.
- Змащуємо форму і випікаємо до готовності у духовці при температурі 180 градусів.
- Дієтичний варіант запіканки – прибрати цукор. Замість нього можна додати трішки солі і брати пів лимона, замість цілого.
За бажанням, запіканку можна притрусити твердим сиром.