Пісний суп із червоної чи зеленої сочевиці, актуальна страва під час дотримання Посту. Також, цей суп рекомендовано готувати тим, хто перебуває на дієті за медичними показниками або для схуднення. Покроковий рецепт приготування, дозволить отримати корисну першу страву за короткий час. Такий пісний суп можна вживати у ті дні Посту, коли дозволені гарячі страви, до яких входить олія.

Пісний суп із сочевиці: інгредієнти

Сочевиця – чудовий рослинний продукт, який багатий на вітаміни, мінерали, білки й мікроелементи. Тому він дає відчуття ситості, а за рахунок спецій – аромат такого супу буде неймовірний.

Отже, для приготування пісного супу з сочевиці знадобляться наступні продукти:

  • сочевиця — 1 склянка;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • селера — 1 стебло;
  • вода — 1,5 л
  • коріандр мелений — 1/3 ч. л.;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
  • олія для об смаження овочів;
  • петрушка 20 г.

Спеції і зелень для прикрашання можна підбирати, враховуючи свій смак. Можна, наприклад додати солодкий перець, помідор або корінь імбиря, що зробить суп ще більш пікантним і смачним

Пісний суп із сочевиці: покроковий рецепт приготування першої страви

Спочатку готуємо інгредієнти, необхідні для супу.

  1. Сочевицю слід промити і поставити варити на середньому вогні після закипання.
  2. Поки сочевиця вариться, миємо овочі.
  3. Дрібнимо цибулю, моркву, часник, стебло селери і часник.
  4. Пасеруємо овочі на рослинній олії.
  5. Додаємо пасеровані овочі і спеції в суп. Варимо ще 10-15 хвилин під кришкою на повільному вогні.

Наш суп готовий. Пісний суп із сочевиці можна робити більш густим, тоді він буде більш ситним. Можна його перебити у блендері і смакувати пісний суп-пюре із сочевиці.