Покроковий рецепт приготування допоможе мати чудову страву, яка зацікавить вегетаріанців та людей, які тримають піст. Пісні котлети з квасолі – смачна та корисна страва, яка не містить тваринних жирів. Натомість, у квасолі є багато рослинних білків. Готувати її можна як з сирої квасолі, так і з консервованої.

Пісні котлети з квасолі, які інгредієнти знадобляться

Чим цікавий рецепт котлет з квасолі, крім його поживних цінностей і можливості вживати тим, хто не їсть тваринні жири, то це його низька вартість.

  • квасоля суха – 400 г;
  • манка – 4 столові ложки;
  • оливкова олія (можна замінити на іншу) — 4 столові ложки;
  • цибуля ріпчаста (середня) – 3-4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • олія для жарки
  • зелень – за смаком;
  • сіль, молотий перець – за смаком.

Пісні котлети з квасолі, покроковий рецепт приготування основної страви

  1. Щоб приготувати пісні котлети, потрібно заздалегідь (на ніч) замочити квасолю.
  2. Вказану кількість квасолі треба залити приблизно 3 л води.
  3. Через 6-8 годин відкинути квасолю на дуршлаг та промити під проточною водою.
  4. Помиту квасолю пересипаємо у каструлю, заливаємо 2-2,5 л води і доводимо до кипіння.
  5. Варити квасолю потрібно приблизно 2 години на слабкому вогні. За 10 хвилин до готовності потрібно підсолити – 1 ч. ложка солі.
  6. Готову квасолю зливаємо і даємо трохи охолонути.
  7. Перекладаємо у блендер і збиваємо до стану пюре. Якщо квасолева маса занадто густа, додаємо кілька ложок кип’яченої води і перекладаємо у велику миску.
  8. У пюре з квасолі додаємо манку і 2 столові ложки оливкової олії і ретельно перемішуємо. Під час перемішування – солимо і перчимо. Відставляємо миску на 15-20 хвилин, щоб манка набухла (при кімнатній температурі), а в цей час готуємо овочі.
  9. Чистимо овочі і подрібнюємо цибулю, часник. Моркву треба натерти на середній тертці.
  10. У пательні з невеликою кількістю олії, припускаємо овочі. Важливо! Часник дуже швидко може підгорати, тому треба його закладати трохи пізніше за інші овочі і постійно помішувати.
  11. Овочі знімаємо з вогню, трохи даємо охолонути і додаємо до квасолевої маси. Ретельно перемішуємо.
  12. З отриманої квасолево-овочевої маси формуємо невеликі котлети. Щоб вони не прилипали до рук, потрібно періодично змочувати долоні у прохолодній воді.
  13. На підігріту з олією пательню викладаємо котлети і смажимо до скоринки. Приблизно 5-7 хвилин для кожної сторони на маленькому вогні.
  14. Зелень миємо, обсушуємо і дрібнимо.
  15. Готові котлети перед подачею посипаємо зеленню.

Смачного!

Пісні котлети з квасолі, поради

Якщо немає сухої квасолі, то котлети можна приготувати з консервованої, зливши з них воду. Під час приготування з консерви, може знадобитися трохи більше манки або муки. Слідкуйте за консистенцією суміші, щоб вона не була занадто рідка.

У котлети з квасолі можна також додати тертий твердий сир і яйце, якщо ці продукти не знаходяться у Вас у забороні для вживання.

Пісні котлети з квасолі добре смакують практично з усіма соусами. Наприклад, тартар, часниковий соус з зеленню, томатний соус, соус з горіхів і пряних трав.

Запрошуємо до обговорення!