Досить часто на Великдень господині готують багато смачних страв, у тому числі і пасок. В українців прийнято готувати с запасом, щоб всього і всім вистачило. І часто, після святкування, в нас залишаються пересушена випічка. Поради, куди подіти залишки паски, щоб не викидати святий хліб, допоможуть господиням використати його в кулінарії для інших страв.

Куди подіти залишки паски, варіанти переробки

Заморозити

Паску до Великодня можна заморозити і зберігати таким чином до півроку. Перед подачею на стіл, Вам потрібно будень просто розморозити здобу у мікрохвильовій пічці. Щоб Ваша випічка була більш м’якою і насиченою, можна там поставити ємність з водою.

Приготувати десерт

Гарним рішенням, куди подіти залишки паски, стане приготування десерту. Паска може стати основою для нового десерту. З неї можна приготувати крамбл для іншої випічки. Можна подрібнити залишки паски на шматочки і покрити соусом чи солодкою начинкою, вершками, йогуртом чи сиропом. І сформувати новий смачний десерт до чаю.

Зробити тости

Якщо Ваша родина любить зранку їсти солодкі тости, то замість булки, зробіть тости з паски. Змочіть шматки Вашої паски в яйці і пожарте на вершковому маслі. Це чудовий варіант, куди подіти залишки паски, щоб не викидати смачну здобу.

Сухарі

Сухарі з паски будуть добре смакувати і корисно вживати при сидінні на більш дієтичному харчуванні – при такому режимі харчування, Ви отримаєте солоденький десерт у полегшеному варіанті. Щоб зробити сухарі з паски, достатньо порізати її на шматочки чи брусочки і підсушити у духовці. Сухарі довго зберігаються.

Панірування

З підсохлої паски можна зробити сухарі для панірування. Звичайно, що на котлети чи відбивні ця паніровка не підійде. А от як присипка у форму для випічки чи як основу для торту – чудове рішення, куди подіти залишки паски.