Шпинат – дуже корисний продукт, з яким можна готувати і перші, і другі страви, і салати, і соуси. Алгоритм, як вирощувати шпинат, допоможе запланувати висівання насіння. Коли він підросте, його можна заморожувати, щоб вживати протягом всього року. Як заморожувати шпинат? — Та дуже просто і швидко.

Як вирощувати шпинат: алгоритм посадок по часу

Як вирощувати і заморожувати шпинат
Шпинат можна вирощувати навіть у горщиках

Шпинат – морозостійка культура, тому його можна висаджувати і під зиму. Він покаже своїх сходи одним з найперших навесні. До речі, рук кола, яка посіяна під зиму або сама насіялася, також з’являється однією з перших культур, яку можна вживати у новому урожаї.

Ще раз посіяти шпинат можна з самої ранньої весни.

Наступне висівання шпинату можна проводити на при кінці квітня і вже через кілька тижнів можна мати свіжі листочки для вживання. Як вирощувати шпинат навесні описано ТУТ

Шпинат, ще чудова рослина-седерат. Після нього дуже добре ростуть томати й інші культури. Таблиця основих сидератів

Як заморожувати шпинат

Як вирощувати і заморожувати шпинат
Розмір кульки для заморожування шпинату, може бути довільним

Пропонуємо спробувати зручний, движки і головне – простий спосіб заготовки шпинату на зиму. Адже листочків багато і всі одразу їх не з’їсти, тому варто надлишкову зелену масу заморожувати.

  1. Листочки шпинату перебрати і обмити.
  2. Закип’ятити води і кинути туди шпинат.
  3. Варити не більше 1 хвилини, щоб шпинат зменшив свій об’єм.
  4. Злити воду, остудити листя і потім віджати, щоб прибрати зі шпинату надлишки вологи, що залишилася.
  5. Сформувати кульки і так заморожувати.

Таке зберігання шпинату оптимальне, тому що він займає мало місця у морозильній камері. І легко виділяти його порціонно в залежності від страв, наприклад, брати одну кульку замороженого шпинату чи дві (залежить і від розміру кульки).

До речі, шпинат – незамінна овочева культура, яка використовується при дієтах. Кілька прикладів рецептів для схудненняТУТ. 

Як вирощувати і заморожувати шпинат
Шпинат — смачно і корисно!

Існує ще безліч рецептів стрпав, де використовуєтьсмя шпинат.