Шпинат – дуже корисний продукт, з яким можна готувати і перші, і другі страви, і салати, і соуси. Алгоритм, як вирощувати шпинат, допоможе запланувати висівання насіння. Коли він підросте, його можна заморожувати, щоб вживати протягом всього року. Як заморожувати шпинат? – Та дуже просто і швидко.
Як вирощувати шпинат: алгоритм посадок по часу
Шпинат – морозостійка культура, тому його можна висаджувати і під зиму. Він покаже своїх сходи одним з найперших навесні. До речі, рук кола, яка посіяна під зиму або сама насіялася, також з’являється однією з перших культур, яку можна вживати у новому урожаї.
Ще раз посіяти шпинат можна з самої ранньої весни.
Наступне висівання шпинату можна проводити на при кінці квітня і вже через кілька тижнів можна мати свіжі листочки для вживання. Як вирощувати шпинат навесні описано ТУТ
Шпинат, ще чудова рослина-седерат. Після нього дуже добре ростуть томати й інші культури. Таблиця основих сидератів
Як заморожувати шпинат
Пропонуємо спробувати зручний, і головне – простий спосіб заготовки шпинату на зиму. Адже листочків багато і всі одразу їх не з’їсти, тому варто надлишкову зелену масу заморожувати.
- Листочки шпинату перебрати і обмити.
- Закип’ятити води і кинути туди шпинат.
- Варити не більше 1 хвилини, щоб шпинат зменшив свій об’єм.
- Злити воду, остудити листя і потім віджати, щоб прибрати зі шпинату надлишки вологи, що залишилася.
- Сформувати кульки і так заморожувати.
Таке зберігання шпинату оптимальне, тому що він займає мало місця у морозильній камері. І легко виділяти його порціонно в залежності від страв, наприклад, брати одну кульку замороженого шпинату чи дві (залежить і від розміру кульки).
До речі, шпинат – незамінна овочева культура, яка використовується при дієтах. Кілька прикладів рецептів для схуднення – ТУТ.
Існує ще безліч рецептів стрпав, де використовуєтьсмя шпинат.