ГоловнаЗдоров’яЗір можна покращити правильним харчуванням

Зір можна покращити правильним харчуванням

Правильне харчування забезпечує здоров’я всього організму. Зір можна покращити правильним харчуванням та якщо уникати вживати шкідливі для очей продукти. Це знання простих правил дозволить підтримувати зір у комплексі з іншими правилами здорового способу життя. Тому постарайтеся частіше вживати ці продукти. І, навпаки, потрібно зменшити кількість шкідливих для зору і очей інгредієнтів у Вашому раціоні.

Зір можна покращити правильним харчуванням: необхідні продукти для регулярно вживання

Гарбуз

Гарбуз містить безліч корисних речовин та мікроелементів, які, у тому числі, допомагають зберегти здоров’я наших очей. Вітамін А, який містить гарбуз, стане профілактикою для утворення катаракти.

Шпинат

У цій рослині міститься лютеїн – це дуже корисний пігмент, який наш організм не може самостійно виробляти. Його ми можемо отримати тільки з продуктами харчування. Лютеїн накопичується у тканинах ока, в основному – в макулі (центральна частина сітківки). Тому регулярне вживання шпинату просто необхідне для здоров’я очей і гостроти зору.

Солодкий перець

Солодкий перець містить велику кількість зеаксантину. Це дуже важливий антиоксидант, який сприяє здоров’ю очей. Він знижує кількість вільних радикалів, захищаючи очі від зорового перевтомлення.

Помідори

Чудовий і смачний овоч містить велику кількість вітамінів А і С, які попереджають виникнення і розвиток так званого сутінкового зору. Також, у томатах є антиоксиданти які захищають від шкідливого впливу яскравого освітлення.

Кукурудза

Кукурудза містить велику кількість зеаксантину. Він допомагає захищати кришталик ока і зберігає гостроту зору. Як і солодкий перець. Також, він допомагає фільтрувати ультрафіолет, підтримуючи здоров’я клітин.

Зір можна погіршити через вживання деяких продуктів харчування

Наведені продукти можуть спровокувати негативні зміни у здоров’ї, якщо не регулювати їх кількість. Тому, якщо не виключити повністю, то потрібно просто обмежити наявність цих продуктів у своєму раціоні харчування.

Пшеничний хліб

Надмірне вживання пшеничного хлібу підвищує ризик дегенерації сітківки ока. Це високо вуглеводний продукт, який різко підвищує рівень цукру в крові. Через це виникають проблеми з зором, а також провокує набряки обличчя. Тому вживайте пшеничний хліб в обмеженій кількості.

Ковбаса

Ми дуже любимо бутерброди з ковбасою. Проте потрібно обмежити її кількість у раціоні. Бо через неї підвищується очний тиск. Також, у ковбасі міститься велика кількість солі, яка провокує набряки.

Морозиво

Морозиво, як і інша продукція, яка містить багато цукру, завдає сильного удару по зору. В улюблених прохолодних ласощах міститься багато різноманітних добавок з позначкою Е, наприклад Е012 – барвник тартразин, який є сильним алергеном. Ця речовина може крім проблем з очима викликати набряк шиї, свербіж шкіри і мігрень.

Макарони

Ми часто вживаємо смачні макарони з соусом. Проте потрібно зменшити їх кількість – як для здоров’я очей, так і для стрункості нашої фігури. Макарони містять велику кількість вуглеводів. Якщо їсти багато макаронів, це може погіршити стан макули.

Квашена капуста

Цей продукт загалом корисний для багатьох наших органів, особливо для травлення. Проте надмірне вживання квашеної капусти буде затримувати рідину в організмі через кількість солі. А це буде викликати набряк очей.

Для здоров’я очей та гарного зору потрібно регулярно вживати чорницю, моркву, морепродукти. Тобто наше харчування повинно бути збалансованим.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст