ГоловнаЗдоров’яПродукти, які можуть зашкодити здоров'ю

Продукти, які можуть зашкодити здоров’ю

Деякі звичайні продукти, до яких ми давно звикли, можуть зашкодити організму. Неправильне зберігання продуктів та порушення технології приготування, можуть стати причиною важкого захворювання.

Рис

У стравах, які приготовлені з рису, при зберіганні при кімнатній температурі, проходить розмноження бацил Bacillus cereus. І, навіть,  повторне кип’ятіння страви не знищить їх. Ця бацила часто стає причиною харчової токсикоінфекції. Тому, після приготування страви з рису, як тільки вона охолола, її одразу потрібно ставити у холодильник.

Фрукти і овочі

Причиною кишкових інфекцій можуть стати овочі та фрукти, які продаються вже готовими в упаковці. Це пов’язано з  тим, що не завжди ці овочі ретельно промиті, а волога, яка залишається в упаковці, прекрасне середовище для розмноження бактерій. Тому перед вживанням ретельно промивайте упаковані овочі і фрукти.

Салати зі сметаною

Салати, заправлені сметаною, не можна залишати більше, ніж на добу. У готовий салат потрапляють мікроби. Постоявши деякий час в теплі, ці мікроби встигають розмножуватися до небезпечних для організму кілкостей. Додавати заправку в страви потрібно безпосередньо перед вживанням. Не менш небезпечні і готові “магазинні” салати.

Молоко

Молоко без термічної обробки може нанести шкоду здоров’ю. Адже, коли пити сире молоко, можна підхопити кишкову паличку, глисти, бруцельоз та інші кишково-шлункові захворювання. Збудниками небезпечних хвороб можуть бути заражені продукти,  які виготовлені з непастеризованого молока, такі як сир.

Сире м’ясо

Всі знають про ризики вживання сирого м’яса. Маються на увазі страви такі, як, наприклад, тартар чи стейк з кров’ю. У сирому м’ясі і птиці, часто містяться саломонелли, кишкові палички і стафілококи. Тому страви з м’яса і птиці рекомендується їсти тільки після правильної теплової обробки.

Яйця

Яйця також можуть бути джерелом сальмонельозу. Перед використанням, яйця обов’язково потрібно мити майже гарячою водою. Вживати яйця краще післь теплової обробки – заварити чи посмажити на пательні.

Ростки пшениці

Пророщена пшениця стала популярною, коли почалася мода на правильне харчування. Однак іноді ростки пшениці можуть нанести шкоду. Справа в тому, що в них міститься білок лектин. При потраплянні в організм, лектин взаємодіє з молекулами цукру і провокує «склеювання» клітин, що може негативно вплинути на роботу всього КШТ.

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст