Мінлива хвороба часто провокує різні захворювання. Існує думка, що під час хвороби потрібно обмежуватися у харчуванні, особливо від «важкої» для травлення: смажене, жирне, копчене, страви з борошна. Правильне харчування дуже важливе під час хвороби. Адже, щоб краще почуватися і швидше одужувати, допоможуть не лише ліки, а й смачні і корисні страви.
Які напої пити під час хвороби, щоб краще почуватися і швидше одужувати
Вживання рідини допомагає виводити з організму токсини і тим самим це сприяє одужанню. Крім того, якщо апетит відсутній, то теплі і трохи солодкі напої, можуть підживити організм, що не дозволить втрачати сили. Бажані напої, які варто пити під час хвороби: зелений або м’ятний чай з лимоном, імбирний чай або теплий напій з медом, фруктові соки, столова мінеральна вода, бажано без газу, морси з кислих ягід. З усіма напоями медики радять вживати мед, який не тільки допоможе хворому горлу, але й буде підтримувати сили організму.
Правильне харчування під час хвороби – легкі білкові страви
Завдяки споживання білку ми маємо сили, щоб наш організм боровся з хворобою. Проте варто вибирати легкі страви – м’ясо краще замінити на страви з яйця та кисломолочні продукти, тому що вони легше засвоюються організмом. Також, можна вживати рибу, але бажано вибирати нежирні сорти і готувати слід на пару або запікати.
Правильне харчування під час хвороби – вживання цитрусових
Всім відомо про величезну кількість вітаміну С, який міститься у цитрусових фруктах. Вітамін С – це «двигун», який допомагає нам краще почуватися і швидше одужувати. Крім вітаміну С, у шкірці цитрусових містяться флавоноїди (похідні фенольних сполук), які підвищують можливості організму опиратися вірусам і зміцнюють імунітет. Якщо Ви не хочете вживати цитрусові з шкіркою, хоча б додайте у чай вичавлений шматочок (зі шкірочкою), наприклад, апельсину.
Суп і легкий бульйон – запорука гарного самопочуття і швидкого одужання
Під час хвороби організм дуже вибагливо ставиться для страв. Гарячі страви додають дуже багато сил, які потрібні, щоб боротися з хворобою. Якщо Ви не любите рідкі перші страви, під час хвороби потрібно з’їдати хоча б по кілька ложок. Буде корисно і смачно готувати і вживати овочевий або курячий супом або звичайний бульйон з них. Також, чудовим може стати легкий рибний супчик з додаванням лише горошку і цвітної капусти та перебитий у блендері. Такий суп легко їсти і він має живильну силу для організму.
Курячий бульйон, якщо він виявився міцним, злийте перший бульйон з курки і використовуйте другий відвар. І пам’ятайте, що гарячий суп не тільки відновлює сили, але і зігріває тіло під час ознобу.