Скоро традиційно в кожної домівці відкриють пляшку з шампанським перед настанням нового року. Щоб порадувати себе і рідних новими смаками, в новорічне меню можна включити закуски до шампанського з сиром, виноградом і горіхами. Пропонуємо 2 простих рецепта закусок до святкового столу, які чудово смакують. Також, ці оригінальні закуски корисні і не занадто калорійні. Кожен рецепт легко готується і чудово виглядає.
Рецепт витонченої закуски до шампанського з сиром, виноградом і волоськими горіхами до новорічного меню
Такі канапки можна приготувати у великій кількості, адже ця закуска м мініатюрна і смачна. Вона чудово смакує з білим вином і шампанським. Даний рецепт розраховано на 25 канапок.
Інгредієнти для закуски під шампанське
- сир з пліснявою (можна замінити за своїм смаком, наприклад, філадельфія) – 150 гр;
- виноград без кісточки (світлий чи темний) – 25 ягід;
- половинки ядер волоського горіха – 25 шт.;
- зубочистки – 25 зубочисток
Приготування канапок з виноградом і сиром
Сир поділити на рівні шматочки.
На нього викладаємо шматочок горіха. Потім кладемо виноградинку і скріплюємо все зубочисткою або шпажкою.
Аналогічні закуски можна готувати й з іншими ягодами на Ваш смак.
Головне правило – внизу шматочок сиру, а зверху – все, що побажаєте. Наприклад: шматочок сиру, буженини, а зверху ягоду винограду або оливку.
Подайте цю закуску як тільки гості зберуться до шампанського, щоб розпочати новорічну вечерю.
Рецепт смачної сирної закуски з курячим філе і горіхами у вигляді кульок до новорічного меню
Ця закуска містить популярні продукти, але оригінальна на смак, смачна і легко готується. Сирні кульки поживні, чудово виглядають і можуть замінити традиційні новорічні бутреброди зі шпротами в новорічном меню.
Інгредієнти для сирних кульок під біле вино
- філе курячої грудки – 300 гр;
- сир – 200 гр;
- зелень;
- волоські горіхи – жменя.
- часник (за бажанням).
- майонез (або інший соус за бажанням).
- оливки.
Приготування закуски у вигляді сирних кульок з куркою
- Філе курячої грудки відварюємо в підсоленій воді (15-20 хвилин) і дрібно нарізаємо.
- Сир тремо на дрібній тертці. Зелень дрібно ріжемо.
- Волоські горіхи подрібнюємо.
- Додаємо роздавлений часник.
- Просто змішуємо всі компоненти і заправляємо обраним соусом. Скачує з отриманої маси кульки.
- Обвалюють у горіховій крихті, з половинок оливок робимо «кріплення», із зелені – петельки.
До новорічного меню також можна самостійно приготувати плавлений сир, який потім використати для бутербродів на закуску.
Плавлені сирки часто використовуються для приготування закусок. Цікавий покроковий рецепт з фото смачної закуски з плавлених сирків, буде цікавинкою на новорічному столі.
З Новим Роком! Смачного!