ГоловнаСмачногоОригінальний рецепт оселедця під шубою на новорічний стіл

Оригінальний рецепт оселедця під шубою на новорічний стіл

Оселедець під шубою – традиційна страва на новорічному столі українців. Пропонуємо оригінальний рецепт, який додасть новизни та приємно здивує Ваших гостей за новорічним столом. Шуба, як ще називають цей салат у народі, може стати майже тортом з оселедця та овочів.

Інгредієнти

  • буряк – 300 гр;
  • картопля – 300 гр;
  • морква – 300 гр (можна трохи менше, якщо Вам не подобається занадто солодкий присмак);
  • оселедець – близько 500 гр;
  • майонез – 250 гр;
  • желатин – 25 гр;
  • вода – 100 мл;
  • сіль, перець – за смаком.

Усі овочі попередньо відварити та почистити. Оселедець почистити та вибрати всі кісточки.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою підготовка інгредієнтів
Інгредієнти для оселедця під шубою

Для прикрашання салату знадобляться:

  • петрушка чи кріп – пару гілочок;
  • майонез за смаком.

Покроковий процес приготування

Очищені овочі потрібно натерти на самій великій тертці.

Філе оселедця, попередньо відфіліроване, потрібно порізати дрібними шматочками.

Желатин перекладаємо у велику чашку (миску) та заливаємо водою для набухання.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою готуємо желатин
Рецепт оселедця під шубою, ставимо желатин з водою для набухання

Після набухання желатину, починаємо готувати соус. Ставимо чашку з желатином на водяну баню, щобі він повністю розчинився. Потім додаємо до желатину майонез та розмішуємо до однорідної консистенції.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою: соус
Рецепт оселедця під шубою, готуємо соус на водяній бані

Порада від Ганка:

для приготування за цим рецептом, для соусу краще підготвувати домашній майонез. Він краще буде перемішуватися з желатином, тим самим Ви зможете досягти ідеальної консистенції без грудочок.

Формуємо шари салату з соусом

Подрібнений буряк змішуємо з 1/4 частиною приготовленого нами соусу. Якщо бажаєте, можете додати до буряка трохи солі та перцю. Добре вимішайте та викладаємо у силіконову форму, яку заздалегідь потрібно змазати олією. Це буде наш перший шар салату.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою Шар 1
Рецепт оселедця під шубою, викладаємо перший щар з буряка

Подрібнену моркву поєднайте з 1/4 частиною желатиново-майонезного соусу, добре вимішуємо. Потім викладаємо другим шаром у силіконову форму.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою Шар 2
Рецепт оселедця під шубою, викладаємо другий шар з моркви

Оселедець, що ми порізали шматочками, змішуємо з 1/4 частиною соусу та викладаємо наступним шаром на моркву.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою Шар3
Рецепт оселедця під шубою, викладаємо третій шар з оселедця

Подрібнену відварену картоплю трошки присолимо та поперчимо (за бажанням) та поєднуємо з останньою частиною нашого желатиново-майонезного соусу. Потім добре перемішуємо і після цього викладаємо останнім шаром у силіконову форму.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою Шар 4
Рецепт оселедця під шубою, викладаємо четвертий шар з картоплі

Після цього накриваємо салат за оригінальним рецетом оселедець під шубою харчовою плівкою. У плівці зубочисткою зробіть декілька дірочок і поставте у холодильник або у інше прохолодне місце. Салат повинен простояти 5-6 годин, а краще всю ніч. За цей час він добре просочиться і стане неймовірно смачним.

Підготовка салату для подачі на святковий стіл

Викладаємо салат оселедець під шубою на блюдо.

Порада від Ганку:

щоб просто і охайно викласти салат з силіконової форми, зробіть таким чином. В одну руку беремо форму з салатом, накриваємо зверху блюдом і дуже міцно притискаємо. Далі швидко перевертаєте, щоб блюдо опинилось знизу, а Ваша формочка з салатом – зверху на блюді. Після чого просто підніміть силіконову форму – салат оселедець під шубою у Вас на блюді.

Прикрасити зверху салат можна таким чином: змазати майонезом та покласти декілька гілочок зелені. Для прикрашання краще використовувати покупний майонез, він «не потече», як домашній.

Оригінальний рецепт оселедця під шубою буде смакувати за новорічним столом
Салат оселедець під шубою за оригінальним рецептом готовий для подачі до святкового столу

Оселедець під шубою готовий, він стане прикрасою Вашого новорічного столу і сподобається близьким та друзям. Господиня 2019 року Жовта Земляна Свиня, також буде задоволена таким гостинцем.

 

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст