ГоловнаСмачногоЗапечена свинина в імбирній глазурі на новорічному столі це гарна ідея

Запечена свинина в імбирній глазурі на новорічному столі це гарна ідея

Для святкування Нового року й інших важливих заходів, дуже доречно буде запечена свинина в імбирній глазурі. Її не так складно готувати, слідуючи покроковому рецепту.

Запечена свинина в імбирній глазурі, інгредієнти

Для приготування основної страви знадобляться наступні продукти:

  • свинина з шкірою і невеликим прошарком сала — 1,5-2 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • корінь імбиру — 2  шт.;
  • м’ята — 4 гілочки;
  • гвоздика — 2 ст. ложки;
  • сіль і перець за смаком.

Для приготування глазурі потрібні інгредієнти:

  • цукор – 2/3 склянки;
  • невеликий шматочок імбиру;
  • лимон.

Новий рік: запечена свинина в імбирній глазурі, покроковий рецепт приготування

Підготовка свинини

  1. Свинину ретельно вимити, обсушити.
  2. Натерти сіллю і перцем.
  3. Цибулю очистити, тонко нарізати.
  4. Імбир очистити, натерти на крупній тертці.
  5. М’яту вимити й обсушити.
  6. У глибоку форму викласти цибулю, імбир і м’яту. Зверху покласти свинину. Залити водою так, щоб вона покрила м’ясо шаром в 4 см. Накрити форму 3 шарами фольги.
  7. Духовку розігріти до +180 ° С. М’ясо запікати протягом 1,5 годин, потім зменшити температуру до +140 ° С і готувати ще 1 годину.

Приготування імбирної глазурі

  1. У сотейник всипати цукор, налити 100 мл води. Поставити на невеликий вогонь і тримати, помішуючи, до повного розчинення цукру.
  2. Імбир вимити, обсушити, очистити і нарізати тонкими пластинами. Додати в сотейник і готувати, помішуючи, ще 5 хв.
  3. Лимон вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, потім додати в сотейник і готувати 2 хвилини. Шумівкою перекласти лимон у блюдо.
  4. Прогрівати глазур ще 5 хвилин, поки вона не загусне. Зняти з вогню і відставити.

Запечена свинина в імбирній глазурі, процес приготування (запікання)

  1. Чисту форму для випічки накрити листом фольги, змастити олією, перекласти в неї свинину.
  2. З свинини зрізати шкірку, залишивши тонкий шар підшкірного жиру.
  3. Гострим ножем на шарі жиру зробити надрізи у вигляді решітки.
  4. Бутони гвоздики увіткнути в кожен з ромбів, що вийшли при надрізанні.
  5. Температуру духовки збільшити до +200 ° С.
  6. Свинину змастити глазур’ю, залишивши 3 ст. ложки.
  7. М’ясо запікати ще протягом 20 хв.
  8. Частину глазурі, що залишилася, потрібно змішати з шматочками лимона і подати до готової свинині.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

error: Контент захищений авторським правом!