Для святкування Нового року й інших важливих заходів, дуже доречно буде запечена свинина в імбирній глазурі. Її не так складно готувати, слідуючи покроковому рецепту.
Запечена свинина в імбирній глазурі, інгредієнти
Для приготування основної страви знадобляться наступні продукти:
- свинина з шкірою і невеликим прошарком сала – 1,5-2 кг;
- цибуля – 1 шт.;
- корінь імбиру – 2 шт.;
- м’ята – 4 гілочки;
- гвоздика – 2 ст. ложки;
- сіль і перець за смаком.
Для приготування глазурі потрібні інгредієнти:
- цукор – 2/3 склянки;
- невеликий шматочок імбиру;
- лимон.
Новий рік: запечена свинина в імбирній глазурі, покроковий рецепт приготування
Підготовка свинини
- Свинину ретельно вимити, обсушити.
- Натерти сіллю і перцем.
- Цибулю очистити, тонко нарізати.
- Імбир очистити, натерти на крупній тертці.
- М’яту вимити й обсушити.
- У глибоку форму викласти цибулю, імбир і м’яту. Зверху покласти свинину. Залити водою так, щоб вона покрила м’ясо шаром в 4 см. Накрити форму 3 шарами фольги.
- Духовку розігріти до +180 ° С. М’ясо запікати протягом 1,5 годин, потім зменшити температуру до +140 ° С і готувати ще 1 годину.
Приготування імбирної глазурі
- У сотейник всипати цукор, налити 100 мл води. Поставити на невеликий вогонь і тримати, помішуючи, до повного розчинення цукру.
- Імбир вимити, обсушити, очистити і нарізати тонкими пластинами. Додати в сотейник і готувати, помішуючи, ще 5 хв.
- Лимон вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками, потім додати в сотейник і готувати 2 хвилини. Шумівкою перекласти лимон у блюдо.
- Прогрівати глазур ще 5 хвилин, поки вона не загусне. Зняти з вогню і відставити.
Запечена свинина в імбирній глазурі, процес приготування (запікання)
- Чисту форму для випічки накрити листом фольги, змастити олією, перекласти в неї свинину.
- З свинини зрізати шкірку, залишивши тонкий шар підшкірного жиру.
- Гострим ножем на шарі жиру зробити надрізи у вигляді решітки.
- Бутони гвоздики увіткнути в кожен з ромбів, що вийшли при надрізанні.
- Температуру духовки збільшити до +200 ° С.
- Свинину змастити глазур’ю, залишивши 3 ст. ложки.
- М’ясо запікати ще протягом 20 хв.
- Частину глазурі, що залишилася, потрібно змішати з шматочками лимона і подати до готової свинині.