Все менше часу до святкування новорічної ночі. І, звичайно, господині складають список страв, які хочуть приготувати на святковий стіл. Холодець з риби буде добре смакувати в новорічну ніч, а покроковий рецепт допоможе легко приготувати заливне з риби. Цю страву можна готувати і смакувати не лише в новорічну ніч, а й на будь-які інші свята.
Холодець з риби: інгредієнти
Щоб приготувати заливне з риби, у нас є вибір – яку рибу вибираємо для приготування самі на свій смак та гаманець.
- 1,8 кг риби (можете обрати лосося, осетрину, карпа, піленгас, судака, форель, тріску, кету або зробити мікс);
- 1 голова рибини;
- 1 риб’ячий хвіст;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- сіль за смаком;
- 10 гр суміші спецій для риби;
- 8 горошин чорного перцю;
- 1 лавровий листочок.
Холодець з риби: покроковий рецепт допоможе легко приготувати святкову страву
Перш, ніж почати готувати, слід добре помити рибу.
- Потім треба видалити нутрощі та зябра, але залишити шкіру.
- Розрізаємо рибину на великі шматки.
- Після цього порізану рибу, хвіст та голову сслід скласти в каструлю та залити водою, щоб вона повністю накрила вміст.
- Туди ж треба додати моркву та цибулю – чк завжди на бульйон.
- Вода зі вмістом доводиться до кипіння, шумівкою знімаємо піну та присулюємо. Варити рибний бульйон потрібно 20 хвилин.
- Після готовності бульйону, потрібно вийняти з нього рибу, почистити та поки відкласти, щоб вона охолонула.
- Шкіру та хребет перекладіть знову у бульйон. Додайте спеції, горошини перцю і лавровий листок. І продовжуйте варити на самому малому вогні.
- Через 40 хвилин можна знімати бульйон та процідити.
- У підготовлену форму потрібно викласти рибне філе, за бажанням, можете прикрасити зеленню. Потім залити процідженим рибним бульйоном і дати охолонути. Після чого заливне з риби треба поставити в холодильник до повного застигання.