ГоловнаСмачногоФарширована скумбрія по-новому в новорічному меню

Фарширована скумбрія по-новому в новорічному меню

Рибні страви займають окрему частину новорічного меню. Адже риба – це смачний і корисний продукт. Фарширована скумбрія буде чудово смакувати на святковому столі. Приготування цієї фаршированої риби дуже просте і швидке у виконанні. Фішка фаршированої скумбрії у тому, що її можна подавати як гарячу страву, так і в охолодженому вигляді – як закуску.

Фарширована риба до новорічного столу – скумбрія: інгредієнти

Для приготування цієї святкової страви з фаршированої скумбрії, знадобиться не так багато продуктів і часу. Причому, ці інгредієнти можна купити заздалегідь, не відкладаючи це на останній моменте. Це дасть змогу спокійно готувати новорічний стіл, маючи запас всіх необхідних продуктів.

  • скумбрія
  • рослинна олія
  • гриби (шампіньйони)
  • ріпчаста цибуля
  • лимон
  • фольга

Фольгу можна замінити на папір для випічки чи пакет для запікання, щоб наша новорічна фарширована скумбрія готовулася за всіма кухарськими правилами.

Як готувати фаршировану скумбрію до новорічного столу за покроковими рекомендаціями

Щоб фарширована скумбрія вийшла смачною, потрібно правильно провести підготовчі робити з рибою. Буде легше працювати, якщо риби буде не до кінця розморожена. Для того, щоб легше було надрізати спинку, скористуйтеся тоненьким помідорним ножем. Спинку надрізати потрібно від голови до хвоста, обережно відділяючи м’якоть від костей.

  1. У хвоста та голови надламуємо хребет і виймаємо разом із нутрощами. Після цього збризкуємо лимонним соком, солимо, перчимо.
  2. На пательні обжарюємо подрібнену цибулю з порізаними на кубики грибами.
  3. Фольгу стелимо у 2 шари та викладаємо підготовлену скумбрію. У рибку закладаємо начинку з грибів та цибулі. Треба слідкувати, щоб начинки не було дуже багато, бо рибка не закриється.

Хвостик скумбрії потрібно трошки підняти, щоб сік при запіканні максимально залишився у нашій фаршированій скумбрії. Після цього накриваємо рибу фольгою.

  1. Фаршировану скумбрію ставимо у розігріту духовку приблизно на 20 хвилин. Цього часу буде достатньо, якщо Ваша тушка скумбрії була 400-500 гр. Якщо Ваша риба трошки важча, можна збільшити час випікання до 30 хвилин.

Фарширована скумбрія до новорічного столу дуже добре смакує холодною, тому подавати її краще як закуску, порізавши на невеличкі шматочки. Рецепт фаршированої скумбрії стане справжньою смачною окрасою Вашого новорічного столу.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст