Домой Смачного Дві оригінальні страви з м’яса в новорічному меню

Дві оригінальні страви з м’яса в новорічному меню

0
Дві оригінальні страви з м’яса в новорічному меню

Наближається святкування Нового 2021 року. Господині потрібно  заздалегідь продумати меню, що надіти, як прикрасити житло та як розважати гостей. Запропоновані рецепти з м’яса до новорічного меню не важкі у приготуванні, але смачні і зможуть здивувати гостей!

Новорічне меню: рецепт качки з мандаринами та ківі

Качка фарширована фруктами
Рецепт качки до новорічного столу 2019

Для приготування цієї страви знадобляться:

  • качка вагою в півтора кг;
  • мандарини 10 шт.;
  • ківі 3 шт;
  • соєвий соус 3 ст.ложки;
  • мед 1 ч.ложка;
  • сіль, перець, зелень.

Ця страва може стати окрасою святкового столу при святкуванні зустрічі Нового 2019 року. Головне в приготуванні качки за цим рецептом, добре промаринувати птаха і нафарширувати.

Підготовлену качку потрібно натерти сумішшю солі з перцем, накрити харчовою плівкою та відставити у холодильник (чи інше прохолодне місце) на одну годину. У цей час готуємо маринад: поєднуємо соєвий соус, мед та додаємо віджатий сік з 1 мандарину.

Через годину качку потрібно змазати цією сумішшю і залишити її ще на півгодини у цьому маринаді.

Поки качка маринується, готуємо фрукти: потрібно почистити, видалити всі кісточки. Порізати на не дуже дрібні частини. Після півгодинного маринування, качку потрібно зафарширувати підготовленими фруктами.

Деко застеляється фольгою, на неї викладається фарширована качка, зверху її поливаємо залишками маринаду і накриваємо фольгою.

Випікати качку з мандаринами і ківі потрібно при температурі 180 градусів орієнтовно дві з половиною години.

Новорічне меню: рецепт тушкованого кролика з картоплею

Тушкований кролик з картоплею
Смачний кролик, тушкований з картоплею — рецепт до новорічного столу 2019

Це блюдо буде ніжним і ситним, адже одразу ми готуємо і основну частину страви, і гарнір.

Для приготування тушкованого кролика знадобляться:

  • кролик, вагою до 2,5 кг;
  • картопля 1 кг;
  • цибуля середнього розміру 1 шт.;
  • морква середнього розміру 1 шт.;
  • майонез 3 ст.ложки;
  • масло, сіль, спеції.

Кролика потрібно розділити на шматки середнього розміру (порціонні). Слідкуємо, щоб великі кістки було відділено від м’яса кролика. Цибулю дрібно ріжем, картоплю і моркву чистимо та ріжемо шматочками середнього розміру.

Шматки кролика треба помити, обсушити одноразовим рушником, натерти сіллю і спеціями і дати так постояти в прохолодному місці приблизно годину.

На застелене фольгою та змазане олією деко, викладаємо продукти шарами: дрібно нарізану цибулю, зверху кладемо картоплю з морквою, а верхнім шаром буде наш кролик. 2 ложки майонезу розводимо водою (2 склянки). Цим майонезним соусом поливаємо зверху кролика. Після цього накриваєм верхній шар фольгою і ставимо кролика в розігріту до 200 градусів духовку. Тушкувати потрібно приблизно до 2 годин. Час від часу, при необхідності, можно додавати воду, щоб тушковане м’ясо було більш соковитим.

Приємного апетиту!