ГоловнаСад та городКоли копати хрін восени, щоб він був смачним і довго зберігався

Коли копати хрін восени, щоб він був смачним і довго зберігався

Копати хрін можна і різні строки. Коли копати хрін, щоб він був смачним і довго зберігався, залежить від того, як він буде використовуватися у подальшому. У кулінарії використовують не тільки корінь, а ще й листя хріну. Овоч також використовують у медицині і у косметології.

Коли копати хрін восени

Традиційно хрін викопують пізньою осінню, незадовго до того, як випаде сніг. На цей момент листя хріну встигне пожовтіти і лягти на землю, що буде свідчити про перерозподіл поживних речовин – вони відправляться в кореневище. Корінь на цей час буде добре дозрілим, соковитим, з великим вмістом цукру. В оптимальних умовах його можна зберігати протягом кількох місяців. До збирання приступають в сухий погожий день.

Як копати хрін восени та оптимальні умови для зберігання

Лопату треба встромляти якомога глибше. Потім рослину разом з листям і грудкою землі на корені, треба підчепити і витягти на поверхню. Якщо земля волога, коренеплоду дають обсохнути кілька годин прямо на грядці, після цього його обережно очищають, намагаючись не пошкодити щільну шкірку. Листя зрізають гострим ножем, залишаючи пеньки довжиною 2-3 см для кращого збереження кореня.

Зберігати кореневища найкраще в підвалі, погребі. Невелику кількість коренеплодів можна прибрати в холодильник. Оптимальні умови зберігання – 1-2 ° C і вологість близько 80%. Перед закладанням в сховище урожай укладають в ящики, пересипаючи шари сухим піском.

Як краще зберігати врожай капусти, картоплі, цибулі, моркви, буряку

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст