Дієтологи дали перелік продуктів, за допомогою яких можна прискорити метаболізм у людей після 40 років. Ці продукти доступні усім українцям і з них можна приготувати багато страв. Фахівці зазначають, що овочі, які підвищують метаболізм, корисні як для обміну речовин і для підтримання нормальної ваги, так і для здоров’я загалом.

Метаболізм після 40 років можна прискорити за допомогою буряку і моркви

Буряк

Популярний і корисний овоч сприяє як загальному здоров’ю організму, так і прискорить метаболізм. Завдяки властивостям буряку відбувається покращення функціонування печінки і жовчного. Буряк позитивно впливає на травлення, має сечогінний ефект. Завдяки вживанню буряку, організм швидко виводить шкідливі речовини, зменшує кількість рідини у тканинах. Вживання буряку у сирому вигляді або у вигляді свіже віджатого соку – найбільш ефективне.

Морква

Прискорення обміну речовин у людей старше 40 років можливе завдяки вживанню моркви. Вона виводить зайвий холестерин з організму. Клітковина моркви містить мінімальну кількість жирів і при цьому потребує багато енергії на своє перетравлення.

Метаболізм після 40 років можна прискорити за допомогою капусти

Броколі

Капуста броколі містить кальцій, який являється дієвим «опалювачем» жиру. Також в броколі міститься велика кількість вітаміну С. На думку дієтологів, броколі – один з найкращих овочів, який підвищує метаболізм, позбавляє від надмірної кількості воді в організмі.

Капуста листова

Листова капуста (кейл) має у своєму складі велику кількість вітаміну А, більшість вітамінів групи В. Також, в цій капусті є кальцій, який у поєднанні з вітаміном С знижує рівень холестерину, жиру. Листова капуста має оздоровчий ефект для кишківника, прискорює метаболізм після 40 років.

Брюссельська капуста

Вона містить велику кількість вітаміну С, мінералів, антиоксидантів, сірки. Завдяки їм прискорюється робота печінки, що добре впливає на метаболізм.

Метаболізм після 40 років можна прискорити за допомогою деяких овочів і спецій

Огірки

Огірок – основний продукт, який забезпечує гідратацію організму, допомагає позбавитися від шкідливих речовин. Дієтологи рекомендують вживати огірок разом зі шкіркою (якщо він з власного городу або Ви довіряєте виробнику). Це важливо, адже у шкірці огірка містяться калій, залізо, магній, кальцій, вітаміни А, К і С.

Спаржа

Вживання спаржі збільшить кількість глутаніону в організмі. Цей важливий антиоксидант створює потужний детокс-ефект, якого потребує організм, особливо після 40 років.

Цикорій

Ця трав’яниста культура сприяє виробленню жовчі, що активує функцію печінки по розщепленню жирів. Також, цикорій має позитивний ефект на кишкову флору. Прискорення метаболізму стає наслідком цих процесів.

Запрошуємо до обговорення!