Все менше часу до святкування новорічної ночі. Рецепт холодцю з риби, стане чудовою стравою на святкуванні Нового 2019 року.

Холодець з риби: інгредієнти

  • 1,8 кг риби (можете обрати лосося, осетрину, карпа, піленгас, судака, форель, тріску, кету або зробити мікс);
  • 1 голова рибини;
  • 1 риб’ячий хвіст;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • сіль за смаком;
  • 10 гр суміші спецій для риби;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • 1 лавровий листочок.

Холодець з риби: приготування

Потрібно добре промити обрану рибу. Видалять нутрощі та зябра, але залишіть шкіру. Поріжте рибину на великі шматки. Після цього покладіть порізану рибу, хвіст та голову в каструлю та залийте водою, щоб вона повністю накрила вміст. Додайте моркву, цибулю. Доведіть воду до кипіння, зніміть шумівкою піну та посоліть. Варити рибний бульйон потрібно 20 хвилин.

Після готовності бульйону, потрібно вийняти з нього рибу, почистити та поки відкладіть. Шкіру та хребет перекладіть знову у бульйон. Додайте спеції, горошини перцю і лавровий листок. І продовжуйте варити на самому малому вогні.

Через 40 хвилин можна знімати бульйон та процідити.

У підготовлену форму потрібно викласти рибне філе, за бажанням, можете прикрасити зеленню. Потім залийте процідженим рибним бульйоном і дайте охолонути. Після цього поставте у холодильник до повного застигання.