[the_ad id="53171"]

Яблучний оцет та винний оцет – який краще? короткий огляд особливостей оцту

Оцет використовується під час приготування багатьох страв, у тому числі, коли робимо закрутки чи щось випікаємо. Який краще оцет – яблучний чи винний? Які властивості оцту та на що він впливає? Короткий огляд особливостей оцту допоможе зрозуміти, в чому різниця між яблучним та винним оцтом?

Яблучний оцет та винний оцет – який краще? – короткий огляд властивостей

Крім кулінарного використання, оцет має певні лікувальні властивості, звичайно при розумному дозуванні. Два з найбільш популярних варіантів оцту – яблучний і винний – мають різні властивості та застосування.

Отже, які властивості яблучного та винного оцту, який з них корисніший?

Яблучний оцет

Цей вид оцту отримується використанням способу ферментації яблучного соку. Завдяки цьому, в ньому міститься багате джерело вітамінів, мінералів та антиоксидантів.

Корисні властивості яблучного оцту

  • покращення травлення;
  • стимулює вироблення шлункового соку;
  • покращує абсорбцію поживних речовин.

Ще деякі властивості яблучного оцту, за якими приводилися дослідження і вони можуть бути цікавими для загалу

Регулює рівень цукру в крові

  • Проводилися дослідження, за якими було встановлено, що вживання яблучного оцту допомагає в зниженні рівня цукру після їжі. Ця інформація корисна для діабетиків або для людей, в яких є проблеми з інсуліном. Звичайно, всі заходи проводяться тільки після консультації з лікарем.

Регулює апетит

  • Є думка, що яблучний оцет допомагаю врегулювати вагу, сприяючи зменшенню зайвих кілограмів. Механізм дії: яблучний оцет сприяє зменшенню апетиту та збільшенню відчуття ситості. Це корисна інформація для людей, які стежать за своєю вагою.

Винний оцет

Даний вид оцту виробляється способом ферментації вина. Завдяки властивостям власне сировини, винний оцет набуває ряд корисних властивостей

Антиоксидант

  • У винному оцті міститься велика кількість антиоксидантів поліфенолів. Ці антиоксиданти допомагають зменшити запалення та захистити клітини організму від пошкоджень вільними радикалами.

Зниження холестерину

  • За дослідженнями було з’ясовано що вживання винного оцту за певною схемою, рекомендованою медиками, можна добитися зниження рівня холестерину та ліпопротеїнів низької щільності (поганий холестерин).

Антисептик

  • Звичайно, винний оцет не є антисептиком, але йому властива антимікробна дія. Тобто винний оцет приймає участь у знищенні (чи суттєвому зменшенні) деяких видів бактерій і мікроорганізмів.

Який же оцет корисніший — яблучний чи винний?

На це питання можна відповісти, враховуючи властивості кожного виду оцту та його вплив на організм

  • щоб мати гарний рівень травлення, контролювати рівень цукру в крові, зменшення апетиту, рекомендується використовувати яблучний оцет;
  • якщо на меті збільшити кількість антиоксидантів та поліфенолів, контроль рівню холестерину, варто звернути увагу саме на винний оцет.

Використовувати будь-який оцет, як яблучний, винний, так і будь-який інший, наприклад, бальзамічний, в медичних цілях можна лише після консультації з лікарем. При використанні його в стравах, наприклад, для заправки салатів, слід пам’ятати, що його доза повинна бути помірна.

- Advertisment -

Ви не можете копіювати текст