Вживаючи жирну та смажену їжу, ми дуже навантажуємо підшлункову залозу, що може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Існують народні способи, за допомогою яких можна підтримати роботу підшлункової залози. Вживати настої потрібно не менше 2 тижнів.
Підшлункова залоза: зняти запалення можна народними методами
Відвар ромашки і безсмертника
Щоб зняти запалення підшлункової залози, потрібно приготувати відвар ромашки і безсмертнику (Цмин піщаний).
В рівних пропорціях змішуємо ромашку і цмин по 10 гр кожної рослини. Заливаємо склянкою окропу і залишаємо на 30 хвилини настоюватися. Після чого відвар потрібно процідити і він готовий до вживання.
Пити відвар ромашки і безсмертнику потрібно 2 рази на день за півгодини до їжі.
Водяний настій лаврового листа
Цей настій добре допомагає при запаленні підшлункової залози. Щоб його приготувати потрібно взяти 1,5 гр сухого лаврового листа, добре промити. Потім залити 600 мл окропу, накрити кришкою і відставити у темне місце, щоб він настоювався. Для цього знадобиться 24 години.
Вживати готовий напій потрібно по ¼ склянки за 30 хвилин до вживання їжі.
Підшлункова залоза: як запобігти запаленню
Профілактику запалюванню підшлункової залози можна проводити за допомогою молока і петрушки.
Відвар петрушки з молоком
Щоб приготувати відвар, ми беремо пучок петрушки і заливаємо закипівшим молоком. Потім на дуже повільному вогні варимо настій 3 хвилини, постійно помішуючи. Після чого проціджуємо молоко.
Приймати цей відвар потрібно по 20 гр 6 разів на день за 30 хвилин до їжі.
Підшлункова залоза: відновлення роботи
Відновити роботу підшлункової залози допоможуть і деякі страви.
Гречане смузі
На сніданок для підшлункової залози буде корисно вживати гречане смузі. Його дуже легко приготувати.
Беремо гречану крупу 100 гр перемелюємо у кавомолці до стану порошку. Додаємо у цю субстанцію 200 гр кефіру і перемішуємо. Залишаємо настоюватися на ніч у холодильнику, накривши кришечкою. Вранці гречаний смузі готовий до вживання.
Гарбузова каша з пшоном
Ця страва буде гарною для вечері.
- пшоно – 1 склянка;
- гарбуз – 350 гр;
- вода – 1, 5 л;
- вершкове масло – 10 гр.
Для приготуванні каші потрібно промити пшоно і засипати у кип’ячу воду. Крупу трошки проварити, а потім додати до неї потертий гарбуз. Варити потрібно на повільному вогні до загустіння. Наприкінці додати до каші вершкове масло і перемішати. Страва готова.