ГоловнаЗдоров’яМагній у продуктах харчування

Магній у продуктах харчування

Магній являється дуже важливим елементом для людського організму. Його нестача може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям. Тому необхідно постійно поповнювати його запаси. Часто люди приймають вітаміни з вмістом магнію. Але магній міститься в багатьох продуктах харчування, які потрібно включити у щоденний раціон.

Продукти харчування, які містять в собі магній у великій кількості

Какао – 440 мг (у сухому порошку. Плитка шоколаду містить близько 200 мг магнію)

Кеш’ю – 270 мг

Гречка – 258 мг

Соя 249 мг

Мигдаль – 170 мг

Рис (не шліфований) – 157 мг (у шліфованому рисі 64 мг магнію)

Вівсяні пластівці – 139 мг

Шпинат – 58 мг

Куряче яйце 47 мг

Нестача магнію може спричинити проблеми зі здоров’ям

Недостатня кількість магнію в організмі може спровокувати збої у роботі серця, м’язів, нервової та імунної систем. У холодну пору року можна легко захворіти, спостерігається хронічна втома, чутливість до погодних умов та з’являється відчуття тривоги. Дефіцит магнію помітно буде і у зовнішності людини – починають ламатися нігті, випадати волосся, з’являється проблеми з зубами та карієс.

Саме тому медики наполягають, щоб люди щоденно вживали продукти харчування, які містять магній. Велика кількість магнію міститься в оболонці зерна. Тому так важливо мати в раціоні крупи та хліб з цільнозернового борошна. Крім цього, обов’язково потрібно вживати зелені листові овочі (шпинат, салати), пити какао, їсти горіхи.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст