Властивості гранату важко переоцінити. Це не просто смачний фрукт, але й справжнє потужне джерело вітамінів, антиоксидантів і корисних речовин, які важливо вживати для здоров’я і краси. Гранат має на здоров’я людини вкрай позитивну дію. Він зміцнює серце, покращує травлення, допомагає підвищити гемоглобін, знижує тиск і навіть омолоджує шкіру.
Користь гранату для травлення
Гранат дуже корисний для шлунково-кишкового тракту. Завдяки кислим ядерцям, яких в одному фрукті близько 700 штук, він допомагає виробляти ферменти для перетравлення їжі. При цьому в гранаті вкрай мало калорій. Але важливо пам’ятати про те, що фрукт підвищує апетит, так краще всього його вживати перед їжею, приблизно за двадцять хвилин.
Завдяки таким властивостям, крім покращення травлення, гранат допомагає знизити вагу.
Для людини оптимальним вважається вживати один фрукт в день або ж половину склянки свіжовичавленого соку. При чому найкраще сік розводити навпіл з водою, особливо тим, у кого проблеми зі шлунком.
Гранат зміцнює серцевий м’яз
Як вже раніше згадувалося, в гранаті просто величезна кількість антиоксидантів, які вкрай позитивно впливають на роботу серця. Вони здатні зміцнювати стінки судин, знижувати тиск і знижувати рівень небезпечного холестерину. Іншими словами, гранат протистоїть утворення атеросклеротичних бляшок. А перемелені кісточки граната з легкістю справляються навіть з головним болем.
Як вживання гранату впливає на підвищення гемоглобіну
Цей фрукт здатний поповнити запаси заліза в організмі людини. Адже через нестачу цього мікроелемента може виникнути така небезпечна хвороба, як анемія. Через неї можуть виникнути головний біль, запаморочення, нудота, слабкість, пригніченість, поганий настрій. А в гранаті міститься не просто залізо, а легкозасвоюване. Фрукт багатий антиоксидантами, які виводять з організму шлаки і токсини, а також захищають еритроцити.
Гранат зміцнює імунну систему
Зернятка гранату значно превалюють над зеленим чаєм, багатьма фруктами і овочами. І, навіть, червоне вино – за вмістом антиоксидантів. Це неймовірне джерело найпотужнішого антиоксиданту – вітаміну С. Завдяки такому складу, гранат суттєво уповільнює старіння організму. Слід пам’ятати про те, що вітамін С зникає при пастеризації. Тому краще за все цей фрукт вживати в свіжому вигляді.