Нехватка гемоглобіну негативно впливає на самопочуття і загальний стан всього організму. Зниження імунітету є одним з найбільш поширених симптомів дефіциту заліза. Деякі звичайні продукти харчування будуть сприяти підвищенню рівня гемоглобіну в крові.
Буряк
Буряк містить багато заліза, тому його потрібно обов’язково включити в щоденний раціон харчування. З нього можна приготувати безліч смачних страв, що принесе тільки користь організму. З буряка можна готувати не лише звичні варіанти овочевих страв, а й десерти.
Рослинні продукти
Серед рослинних продуктів, можна виокремити бобові. Вони містять велику кількість білка і заліза, тому є дуже корисними для організму людини. Також, необхідно щодня вживати велику кількість зелені і овочів, разом з бобовими вони будуть набагато краще засвоюватися. Можна готувати різні салати з бобовими, це допоможе наситити організм вітамінами і підвищити рівень гемоглобіну.
Червоне м’ясо
М’ясо є не тільки основною стравою, але являється потужним джерелом наповнення організму залізом. Особливу увагу варто звернути на яловичину. Саме з цього виду червоного м’яса, залізо засвоюється швидше за все. Відповідно і рівень гемоглобіну таким чином підвищиться більше. М’ясо необхідно вживати з овочами і зеленню, щоб отримати максимальну користь для організму. Також це буде сприяти правильному травленню їжі, так як м’ясні страви важкі для шлунка.
Гранат
Гранат чудовий постачальник заліза. Особливістю цього фрукту є те, що він здатен підвищувати кількість заліза в організмі, але при цьому цукор залишається в нормі. Гранатовий сік також сприятиме зміцненню імунної системи і нормалізує роботу серця.