ГоловнаАрхівПокровська батьківська субота 2022

Покровська батьківська субота 2022

Перед настанням великого свята Покрови Пресвятої Богородиці, проходить важливий день – Покровська батьківська субота. Дата, коли настає поминальна субота, змінюється кожного року і в 2022році ця подія настає 8 жовтня. В Покровську батьківську суботу згадують померлих і читають молитви (тексти неведено нижче)

Покровська батьківська субота 2022: текст молитви

Спеціальних правил на покровську батьківську суботу немає. Рекомендується, за можливості, відвідати зранку в церкву. Потім відвідати могилу близької людини. Якщо такої змоги немає, можна помолитися і згадати всі приємні думки про близьку людину, яка вже не поруч з вами.

Спільна молитва в поминальний день

Упокой, Господи, душі покійних рабів Твоїх: батьків моїх, родичів ,благодійників (імена / ім’я), і всіх православних християн, і прости їм вся гріхи вільні та невільні, і даруй їм Царство Небесне.

Молитви на Покровську батьківську суботу

Господи, почуй наші благання про батьків, що покинули цю землю і вирушили в Царство Твоє, де життя вічне. Лише ти здатний втішити душі наші скорботні.

Прошу, відпусти всі гріхи пішов і подаруй йому життя в радості і щасті на Небесах. Плачу я і молюся за душу раба Божого (ім’я/імена) з вірою і надією на розраду. Не залиш мене самого в печалі скорботній, допоможи пережити втрату. Відпусти йому всі гріхи, дозволь душі упокоїтися і знайти життя вічне. Помолюся ж я за нього і прославлю ім’я Твоє, Господь наш!

Бо Ти батько наш, і лише Ти знаєш, коли проб’є остання година наша на землі, щоб забрати після душі наші в Царство Небесне. Нехай знайдемо ми вічність поруч з тобою. На віки віків. Амінь.

***

Господи, Утішителю і Пасторе наш! З благанням до Тебе вдаюся і прошу: почуй біль моєї душі, і не лишай в пеклі вогненному покійного раба Твого (ім’я/імена). Упокой душу його і прости йому всі гріхи, вільні і невільні, вкрий його своїм небесним покровом і дозволь перебувати в Царстві Твоєму навіки-віків. Амінь.

Молитва за померлих

«Пом’яни, Господи Боже наш, у вірі й надії життя вічного преставльшагося раба Твого, брата нашого (ім’я), як благий і чоловіколюбець, отпущаяй гріхи і потребляяй неправди, полегши, відпусти і прости всі вільна його гріхи й невільні.

Bизволи його від вічної мyки і вогню геенскаго, і даруй йому причастя і насолоду вічних Твоїх благих, призначених для люблячих Тебе: аще бо і згрішив, але не відступив від Тебе, і безсумнівною у Отця і Сина і Святого Духа, Бога Тебе в Троїці славімаго, віруючи, і Одиницю в Трійцю і Трійцю в Єдності православно навіть до останнього свого подиху сповідував.

Тим же милостивий того буди, і віру в Тебе замість діл прийми, і зі святими Твоїми яко Щедрий упoкій: немає бо людини, яка не згрішила. Але Ти Єдин єси крім усякого гріха, і правда Твоя правда навіки, і Ти єси Єдин Бог милостей і щедрот, і людинолюбства, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.»

Покрова 2022: свято Покрови Пресвятої Богородиці

Остання батьківська поминальна субота 2022 року буде в листопаді, 5 числа

Які квіти посадити на кладовищі

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст