Овочі і фрукти під час вирощування насичуються різними речовинами, якими їх обробляли. Досвідчені господині розповіли, як позбутися нітратів і пестицидів в овочах і фруктах простими способами перед вживанням чи перед приготуванням страв. Ці прості поради, як нейтралізувати хімічні речовини, допоможуть зберігати здоров’я вашої родини.
Як нейтралізувати хімічні речовини в капусті
Огородники вказують, що більша частина нітратів накопичується у верхніх листах капусти та в качані. Тому перед приготуванням капусти, їх потрібно обрізати і викинути.
Як позбутися нітратів і пестицидів в картоплі та у кабачках, огірках та баклажанах
Картопля збирає нітрати під шкіркою та в серцевині бульби. Тому, під час приготування, коли вода закипіла, її потрібно злити і варити картоплю у новій воді.
Щоб позбутися шкідливих речовин в цих овочах, перед вживанням їх потрібно почистити від шкірки.
Як нейтралізувати хімічні речовини в салаті і в зелені
Зелень накопичує хімічні речовини у прожилках та в черешках. Тому завжди треба перебирати зелень і викидати ці частини. Також, буде добре замочувати зелень на деякий час у воді, а потім добре промивати під проточною.
Як позбутися нітратів і пестицидів в помідорах
Показником як недозрілості цього овочу, так і з великою долею ймовірності – наявність шкідливих речовин, буде біла м’якоть та товсті прожилки на зрізі. Потрібно старатися не купувати такі томати. Якщо ж вже Ви придбали такі, то покладіть їх у воду на годину. Потім ретельно помийте під проточною і видаліть всі білі жилки і шматки м’якоті.
Як позбутися нітратів і пестицидів в коренеплодах
На верхівці і у хвостиках моркви, буряка і редиски накопичується велика кількість шкідливих речовин. Перед вживанням у моркви треба обрізати кінчик на 1см. Якщо є позеленіння, то повністю його видаляйте.
Способи нейтралізації хімікатів на винограді та в грушах і яблуках
Для гарного зберігання, виноград обробляють фунгіцидами. Щоб його позбутися, перед вживанням достатньо добре промити грона.
Якщо при купівлі яблук та груш Ви відчули, що вони липкі і слизькі, значить їх обробили спеціальними хімікатами. Це робиться, щоб фрукти довше зберігалися. В такій ситуацій, фрукти потрібно добре помити, а вживати їх можна тільки знявши шкірку.
Як позбутися нітратів і пестицидів в кавунах
Досвідчені аграрії не радять купувати кавуни. Які розрізані і загорнуті шматками в харчову плівку. Адже це чудове джерело розмноження різних шкідливих бактерій. Якщо куплений кавун має жовтуваті товсті прожилки, значить його підживлювали хімічними препаратами. Можна провести тест: покласти шмат кавуна і скляну з водою на хвилину. Якщо вода змінила колір, значить ягоду підживлювали хімічними препаратами, якщо водна просто стала мутною – кавун чистий і його можна вживати.