ГоловнаЗа кавоюНайкращі детективи для дітей: що почитати влітку на канікулах?

Найкращі детективи для дітей: що почитати влітку на канікулах?

Літні канікули у самому розпалі, а тому пора задуматися, як провести їх із користю. Цікавим заняттям для дітей влітку може стати читання.  Ось перед вами добірка цікавих книжок для дітей віком до 12 років на детективну тематику, що вийшли друком у видавництві “Ранок” та підкажуть, що почитати дітям українською

Що почитати дітям шкільного віку українською: літні новинки, детективи та пригодницькі історії для дітей 8-12 років

Не секрет, що не всі діти люблять читати. А може вони просто ще не знайшли «свою» книжку? Щоб дізнатися, що буде цікаво почитати вашій дитині, треба давати їй вибір з різних жанрів, різних авторів. До вашої уваги пропонується добірка детективів для дітей, які сповнені пригод, захопливих розслідувань і непередбачуваних сюжетних поворотів. А ілюстрації до цих книжок викликають бажання дізнатися, що ж там відбувається!

Агент Ласка та Їжачиха з Великої дороги

Літня новинка 2024 Дитячий детектив українською мовою "Агент Ласка та Їжачиха з Великої дороги"
Літня новинка 2024 Дитячий детектив “Агент Ласка та Їжачиха з Великої дороги”

Добірку кращих дитячих детективів відкриває довгоочікувана новинка літа 2024 року — пригодницький детектив Ніка Іста. Це четверта книга із серії про агента Ласку, однак читати їх можна в довільному порядку.

Для дітей 8-11 років.

У центрі сюжету — супершпигун секретної служби РЛ6 Сполученого Лісовіття агент Ласка. Цього разу герою доведеться врятувати свою країну від низки згубних пожеж, що охопили весь ліс. Для цього агенту потрібно розшукати легендарних пожежників із Нью-Сосленда. Але звичайне завдання перетворюється на набагато небезпечнішу пригоду, і тепер доля всього Лісовіття перебуває в лапках агента Ласки.

Нік Іст, талановитий дитячий письменник, ілюстратор. Нік працював музейним дизайнером, аж поки в його житті не з’явилися дитячі книжки. Спочатку він малював ілюстрації до них (серія бестселерів «Тото. Кішка-ніндзя» та багато інших), а в 2019 році Нік Іст і сам написав гумористичний детектив «Агент Ласка і банда диких лисів».

Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні

Шпигунський детектив для дітей «Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні»
Шпигунський детектив для дітей «Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні»

Ще одна спекотна новинка цього літа — нова пригодницька книжка українського письменника Василя Тибеля. Це захоплюючий шпигунський детектив, що точно сподобається багатьом дітям. Події в книзі викладені динамічно, текст легко читається і має потенціал захопити навіть тих дітей, кого важко відірвати від гаджетів і захопити читанням.

Для дітей 10-12 років.

Книга розповідає про Мишка та його друзів, які під час канікул у Великій Британії опинилися в епіцентрі небезпечної пригоди. Група терористів розпилила радіоактивний порошок просто в центрі Лондона, обвівши круг пальця спецслужби британської корони… але не п’ятірку наших героїв! Тепер Мишкові та його команді доведеться спробувати зупинити злочинців, яких не здатні зупинити дорослі.

Василь Тибель, визнаний український письменник, неодноразовий дипломант і лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» і «Молода Коронація». Свій літературний шлях розпочав у 2010 році, і з цього часу за його авторства вийшло багато цікавих романів.

Міські шпигуни

Найкращі детективи для дітей: що почитати влітку на канікулах Міські шпигуни
Неймовірні пригоди героїв в книзі “Міські шпигуни”

Шпигунський роман, що став бестселером за версією The New York Times. Читачі розповідають про цікавий і динамічний сюжет, “легкий” стиль автора та відзначають захоплюючу своєю неординарністю постать головної героїні.

Для дітей 10-12 років.

З цим детективом для дітей юні читачі зможуть відчути себе суперагентами, адже книжка розповідає про команду обдарованих дітей зі «Шпигунської школи». У центрі сюжету опиняється Сара Мартінес, юна хакерка, якій вдалося зламати сайт юстиції та викрасти дані своїх прийомних батьків-шахраїв. Але за такі дії Сарі загрожує судова справа. Від неї її рятує загадковий Маман, який пропонує дівчинці приєднатися до команди юних агентів. Разом з іншими дітьми Сара має зупиняти злочинців тоді, коли це не можуть зробити старші шпигуни.

Автор: Джеймс Понті, американський письменник. Мешкає з родиною в Орландо, штат Флорида. Члени його родини фігурують у його книгах (три серії книг «Міські шпигуни»). А дружина Джеймса, Деніз, з якою він познайомився на побаченні наосліп у коледжі і з якою одружений понад 30 років, завжди першою читає та редагує його тексти.

Детективи з вусами. Гучне викрадення у паризькому банку

Що почитати дітям 8-12 років українською на канікулах і не тільки: Детективи з вусами. Гучне викрадення у паризькому банку»
Розважальні історії про героїв-котів в книзі «Детективи з вусами. Гучне викрадення у паризькому банку»

Це вже шоста книжка для дітей із серії «Детективи з вусами», кожну з яких можна читати в будь-якому порядку. Незмінними героями кожної з них є дружні паризькі коти, які постійно потрапляють у різні пригоди.

Для дітей 7-10 років.

У цій частині незмінні герої коти-детективи погоджуються допомогти своїй давній знайомій Коко, у салоні якої щоночі відбуваються дивні речі. Останнім часом кожного ранку тут з’являються розкидані папірці з дивним запахом та сліди від брудних чобіт. Причому, це не пограбування, бо з салону нічого не зникає. Детективи беруться за цю справу, яка виявляється ще заплутанішою, ніж здавалася на початку.

Автори: Алессандро Ґатті, італійський письменник, який народився в 1975 році. Вивчав філософію, був редактором журналу. А дитячі книжки наважився писати в 2004 році, і наступного року вже вийшла друком його перша книжка. На цей день за авторства Алессандро Ґатті опубліковано понад 30 дитячих книг.

Давіде Морозінотто – письменник, публіцист та перекладач відеоігор, народився в 1980 році, мешкає та працює в Болоньї. Відеоігри та наукова фантастика – два найулюбленіших його захоплення. Давіде отримував численні премії за свої книги, першу – BookTrust’s Book in Translation Award – в 2018 році за книгу «Червоні зірки». Разом із іншими письменниками Давіде Морозінотто заснував креативну агенцію “Книга на дереві”.

Детективний вімельбух. Справа №1. Викрадення картини

Найкращі детективи для дітей: що почитати дітям українською мовою: Детективний вімельбух. Справа №1. Викрадення картини
Ілюстрований дитячий детектив “Детективний вімельбух. Справа №1. Викрадення картини”

Якщо ви шукаєте, що почитати дітям українською, щоб заохотити їх до читання, то цей вибір для вас: яскравий детектив для дітей із безліччю ілюстрацій, то радимо звернути вашу увагу на цю дитячу книжку. Адже тут маленьким читачам доведеться також брати участь у розслідуванні, шукати на малюнках підказки і приховані докази. Це заплутана справа, що точно сподобається вашим дітям.

Для дітей 5-8 років.

На кону стоїть репутація художнього музею, звідки хтось викрав найцінніше полотно — «Мона Кісу»! Розібратися в цьому береться юний детектив Костик Костяченко зі своєю командою. Він пройдеться по всіх місцях, де побували зухвалі злочинці, спробує відрізнити правдиві докази від фальшивих, придивиться до деталей, уникне пасток та обов’язково натрапить на слід винуватця.

Авторка: Анастасія Рябуха, провідна редакторка видавництва «Ранок». Народилася у Харкові 1995 року, дипломована музикантка, педагогиня та філологиня. Анастасія працювала з дітлахами як музпрацівник в садочку, аніматорка на дитячих святах, організаторка вечірок і ось почала успішне сходження на літературний олімп.

Сподіваємося, що ця добірка книжок із цікавими детективами та карколомними історіями допоможе вам вибрати, що почитати дітям 8-12 років українською. Ці книжки можна читати на літні канікули й не тільки, адже головні герої завжди йдуть на поміч своїм читачам, щоб врятувати їх від нудьги!

Всі книжки ви можете придбати в інтернет-магазині видавництва «Ранок». Нагадуємо, що видавництво «Ранок» активно займається благодійністю: допомагає ЗСУ, робить подарунки для дітей з багатодітних родин, організовує збір коштів та бере участь в освітніх та інших благодійних проєктах.

Що почитати на літніх канікулах дітям 5-12 років – новинки від українських видавництв

Як жити в новій реальності: ТОП-5 книг з психології, що допоможуть

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст