ГоловнаЗа кавоюЩо почитати на літніх канікулах дітям 5-12 років - новинки від українських...

Що почитати на літніх канікулах дітям 5-12 років – новинки від українських видавництв

Незважаючи на важкі часи, українські видавництва подбали про те, щоб на літніх канікулах дітям було що почитати. Новинки літа 2024 – цікаві книжки в різних жанрах для дітей молодшого шкільного віку.

Цікава інформація щодо того, як читають українці

В останні десятиріччя друкованій книзі кидало виклики стільки конкурентів: радіо, телебачення, Інтернет! І поступово у світі вона здавала свої позиції. Однак, не в Україні. Як свідчить минулорічне дослідження Українського інституту книги, читацька активність українців тільки демонструє ріст. Так, було опитано 2 000 респондентів (тисяча дорослих і тисяча дітей 6-17 років) і виявилося, що у порівнянні з 2020 роком, щодня читати книги стало вдвічі більше людей, а це 17% респондентів.

Українці читають і це дуже тішить! Оскільки влітку у дітей вивільнилося більше часу, то саме для них ми вирішили дізнатися, що нового надрукували українські видавництва, які книжкові новинки літа 2024 пропонують. Отже, що почитати дітям на канікулах.

Що почитати дітям віком 5-12 років на літніх канікулах?

Ми зробили невеличку добірку цікавих новинок від низки українських видавництв. Кожен читач, і дитина, і дорослий, може знайти щось саме для себе. У нашому списку дитяча література в різних жанрах на вік від 5 до 12 років. Тож нумо читати разом!

Пес Патрон і Великий Т

Юліта Ран, видавництво “Ранок”, для дітей віком 5-12 років

Історії про пса Патрона входять у топ захоплюючих пригодницьких книжок. Новинка літа 2024 – нове видання про улюбленця дорослих і дітей пса Патрона.

Пес Патрон і Великий Т - для дітей віком 5-12 років

Нагадаємо, перша книга називалася “Пес Патрон і Шкарпетковий монстр”, яка перемогла в номінації “Найкращий мальопис 2023 року” від БараБуки. А її головний герой – це реальний собака-сапер, талісман ДСНС.

Нові пригоди Патрона пов’язані з так званим “повстанням техніки”. Пес Патрон та його друзі помічають, що техніка в місті вийшла з-під контролю. Як виявилося, цим процесом керує небезпечний Великий Т. Відважна команда з Патрона та його нової подружки Ягідки, інших собак та робота Григорія ставить перед собою мету знешкодити злодія та врятувати людство.

Видавництво “Ранок” має широкий вибір книжок для дітей і перераховує відсоток від продажу кожної книжки у «Благодійний фонд пса Патрона».

Межі соцмережі. Медіаграмотність для дітей

Олена Хобта, видавнича група “Основа”, для дітей 6-10 років

Книжкова новинка, що є досить актуальною у наші часи інтернет-шахрайства та навчить дітей основам безпеки в інтернет.

Поради від Ганку, що читати дітям: Межі соцмережі. Медіаграмотність для дітей

Середньостатистичний користувач Інтернету молодшає і ось вже навіть діти можуть стати жертвами злодіїв в Мережі. Авторка Олена Хобта власне і написала цю книгу після реального обману одного знайомого хлопчика, який хотів купити в Інтернеті іграшку, але залишився без покупки і без грошей.

Тут немає моралізаторських повчань, матеріал викладений у вигляді цікавих історій, що трапляються із персонажами – веселою родиною десятирічного Тараса. Видання порушує такі теми як кібербулінг, грумінг, залежності від гаджетів, виявлення фейків, інформаційні бульбашки, медійні стандарти, пропаганда та інформаційні маніпуляції.

Як виростити супербабусю?

Леся Мовчун, видавництво “Ще одну сторінку”, для дітей 5-10 років

Інтерактивна книжка про пригоди невгамовних бабусь, яка сподобається самим маленьким читачам.

Книжки для дітей 5-12 – всім буде цікаво! Книжкові новинки літа 2024 від українських видавців сподобаються дітлахам

Дозвольте авторові показати вам чарівний світ бабусь, що насправді спочатку навчаються всіляких своїх хитрощів і тільки потім виходять з казкового лісу у місто. Вони спочатку складають іспит, аби мати честь називатися супербабусею і нарешті отримати своє персональне онуча.

Але одного разу в цій злагодженій схемі стався збій. Одну бабусю Бусю було вкрадено! На її порятунок вирушає бабуня Буня та єнот Шкоа. На шляху їх чекатиме безліч пригод!

Всередині книга має несподіванку – інтерактивну настільну гру з фішками та картами.

Коли щось пішло не так. Історії геніїв які не здалися.

Макс Темпореллі і Барбара Ґоцці, видавництво #книголав, для дітей 8-12 років

Ніколи не опускати руки, не впадати у відчай – ось чому вчить ця книга. Адже кожна помилка – це крок до мети, і так треба її сприймати. Ця думка у книзі підтверджується історіями з життя відомих вчених.

Поради до читання від Ганку, що почитати дітям віком 5-12 року: Коли щось пішло не так

На прикладі Томаса Алве Едісона ми дізнаємося, який попри проблеми зі слухом, винайшов фонограф. Та про радіотелеграфіста часів  Другої світової війни Вілсона Грейтбатча, якому людство завдячує створенням кардіостимулятора.

А якби не наполегливість деяких творців, якби не сприймання своїх невдач як чергових спроб, то людство могло б не отримати таких винаходів як мікрохвильова, гума, Coca-Cola та багато інших.

SMART літо

Наталія Коваль, видавництво “АРТ”, для школярів 1-4 класів

Серія тренувальних зошитів з дослідницькими завданнями з різних шкільних предметів.

Книжки для дітей 5-12 – всім буде цікаво! Книжкові новинки літа 2024 від українських видавців сподобаються дітлахам: поради до читання від Ганку – SMART літо

Готуємося до школи влітку, адже ця книга саме для дітей, охочих до самовдосконалення. Видавництво створило серію тренувальних зошитів для дітей різного віку. В зошитах у цікавій формі можна потренувати свої знання зі шкільних предметів, виконати творчі завдання, експерименти та досліди. Зошити розділені на предметні блоки. Також містять завдання на логічне мислення, пам’ять та соціалізацію. Є зошити для тих, хто йде у 1,2,3, та 4 класи.

Запропоновані книжкові новинки літа 2024 розважатимуть і навчатимуть ваших дітей. Сподіваємося, що поради, що почитати дітям віком 5-12 років на канікулах стануть вам в пригоді.

Найкращі детективи для дітей: що почитати влітку на канікулах?

Як жити в новій реальності: ТОП-5 книг з психології, що допоможуть

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст