Майже кожного дня після приготування страв ми викидаємо багато речей. Які можуть бути корисними у господарстві. Тому господиням не варто поспішати видати деякі з них, а спробуйте їх застосувати за нашими порадами. Багато відходів мождна використати для підживлення кімнатних рослин та дренажу чи для позбавлення від шкідників.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: бананова шкірка
Шкірка банану чудове підживлення для кімнатних рослин. Садоводи радять при пересаджуванні рослини в інший горщик, класти подрібнену шкірку банану. Попередньо її можна підсушити. Вона дуже швидко перегниває і підживлює рослину мікроелементами, особливо калієм. Також, шкірку банану можна використовувати для поливу кімнатних рослин.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: кавова гуща
Цінне для рослин джерело калію – несолодка кавова гуща. Обережно полийте квіти залишками кави, включаючи, що залишилися в турці. Але стежте, щоб Ваша кава була без цукру.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: шкарлупка волоських горіхів
Шкарлупу волоських горіхів також можна використовувати для кімнатних рослин – як дренаж. Звільніть шкарлупки від тонких перегородок, покладіть на дно горщика і потім насипайте грунт – дренаж готовий і можна пересаджувати Вашу рослину.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: залізо
Садоводи дають пораду як наситити землю важливим елементом – залізом. Для цього потрібно у горщик з розою прикопати залізний цвях. В саду це можна зробити з залізної банки – прикопати ближче до коріння. Залізу буде ржавіти і переходити в закисну форму і стає доступним для засвоєння рослинам. Троянди, які отримують достатньо оксидів заліза, міцніше здоров’ям і яскравіше цвітуть.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: шкірка мандаринів та інших цитрусових
Коли Ви смакуєте вдома мандаринами, не поспішайте викидати шкірку. Підсушіть її та розкладіть у шафі – шкірка мандарину буде відлякувати моль і надасть приємного ніжного аромату складеним у шафі речам.
Корисні речі, які не варто поспішати викидати: апельсинова цедра
Апельсинові шкірочки чудово підійдуть для очистки мікрохвильової пічки. Потрібно взяти піалу чи чашку, покласти шкірки 1-2 апельсинів та налити води, щоб вона їх покрила. Потім піалу з апельсиновою цедрою ставимо у мікрохвильову пічку на максимальну потужність на 5 хвилин. Після чого вимийте піч губкою з теплою водою. Вона легко очиститься і буде пахнути. Якщо цю процедуру проводити регулярно, Вам не знадобляться ніякі хімічні миючі склади, а Ви можете мити посуд засобами з природних компонентів.
Ці прості поради допоможуть зробити нашу домівку більш затишною і ми зробимо світ навколо нас трошки чистішим.