ГоловнаПсихологіяВисока самооцінка у дітей: поради психологів, як виховати впевнених у собі дітей

Висока самооцінка у дітей: поради психологів, як виховати впевнених у собі дітей

Успіх у житті, дружбі, бізнесі, сімейній динаміці та духовному зростанні мають в основі впевненість у собі та самоповагу. Висока самооцінка у дітей залежить й від виховання, яке впливає на почуття дитини та її сприйняття себе у світі. Поради психологів батькам як підняти самооцінку дітям?

Висока самооцінка у дітей: поради психологів для батьків, як підняти самооцінку дітям?

Люди, впевнені у своїй особистій цінності, є магнітами для успіху та щастя, куди б вони не пішли. Тому так важливо з самого дитинства виховувати в дитині внутрішню віру в себе та свої сили.

Ось 3 поради про те, як підвищити самооцінку та впевненість вашої дитини. І ці поради можуть навіть декого здивувати, адже ми часто їх чуємо, але не завжди розуміємо, які глибокі сенси в них закладено. Отже, три речі, які батьки, які виховують дітей із високою самооцінкою, роблять:

  1. Вони вчать їх думати самостійно.

Якщо ви постійно кажете своїм дітям, що і як робити, вони шукатимуть вказівок зовні і не навчаться довіряти собі та своїй інтуїції.

Для кожної ситуації є як мінімум 5 різних та правильних рішень. Якщо ми завжди хочемо, щоб усе було «по-нашому», діти припинять намагатись знаходити креативні рішення.

Критичне мислення і здатність розв’язувати проблеми будуть все більш важливими в сучасному житті. Тим, хто увійде у світ праці, знадобляться «м’які навички» міжособистісного спілкування та здатність будувати командну роботу та співпрацю.

  1. Батьки дають коріння своїм дітям

Більшість нашої ідентичності виходить із сімейних історій та фундаменту етики та стандартів, які роблять нас тими, хто ми є. Ми — вид, який розповідає та збирає історії.

Ця вирішальна відмінність відокремлює нас від решти тваринного світу. Ми можемо запам’ятовувати, обробляти та передавати інформацію наступному поколінню. Усі ми прагнемо належати до «племені», яке любить та приймає нас.

Ділячись з нашими дітьми спадщиною, історією та культурною спадщиною свого народу, ми даємо їм коріння та крила.

  1. Висока самооцінка у дітей і правильна постава – що спільного?

Батьки, які виховують у своїх дітей почуття гідності та високої самооцінки, вчать їх правильної постави.

Згідно з дослідженням, правильна постава може впливати на наші емоції, а також підвищувати продуктивність та впевненість у собі.

Люди з опущеними плечима та млявими рухами демонструють невпевненість у собі. Вербальне спілкування – це мова інформації. Невербальне чи тілесне спілкування – це мова стосунків.

Люди, які сутуляться, показують, що вони не в захваті від того, що роблять і не вважають себе важливими. Практикуючи хорошу поставу, ви автоматично відчуєте себе впевненіше: «Встаньте прямо, тримайте голову піднятою і дивіться у вічі. Ви справите позитивне враження на інших і миттєво відчуєте себе більш пильним і сильним.»

Поради психологів, як виховати впевнених у собі дітей

Наведені нижче поради стануть в пригоді батькам, щоб допомогти дітям відчути себе здібними та максимально ефективно використовувати свої навички та таланти.

  1. Будьте прикладом впевненості в собі.
  2. Не турбуйтеся через помилки.
  3. Заохочуйте дітей пробувати щось нове.
  4. Дозвольте дітям зазнавати невдач.
  5. Хваліть за наполегливість.
  6. Допоможіть дітям знайти своє покликання.
  7. Ставте цілі.
  8. Наголошуйте на зусиллях.
  9. Хвалити дітей за їх досягнення.
  10. Прийміть недосконалість.
  11. Налаштуйте їх на успіх.
  12. Покажіть своє кохання.

Джерело

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст