ГоловнаАрхівКоли квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем

Коли квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем

Найкращі дні для квашення капусти – це сприятливі дні, які визначає місячний календар на листопад, з урахуванням місячної фази та знаку зодіаку, в якому знаходиться земний супутник. Отже, коли найкраще квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем? Рекомендлдуємо спробувати для квашення рецепт приготування пелюстки – капусти з буряком

Коли квасити капусту в листопаді 2022 за місячним календарем

Перш, ніж почати квасити, слід звернути увагу на ті сорти капусти, які ми беремо для такої заготовки. Нагадаємо, що середньостиглі та пізньостиглі сорти добре зберігаються і з часом в листях капусти накопичується більше цукру, що впливає на смакові якості.

Сприятливі дні для квашення капусти в листопаді

  • 7, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 22, 27 листопада 2022 року

Рецепт пелюстки, яку можна квасити як в листопаді 2022, так й в інші сприятливі періоди

Особливість цього в рецепту, що на виході ми отримуємо смачну і яскраву закуску. Адже завдяки буряку, квашена капуста набуває красивого червоного кольору. А нарізка крупними листами, урізноманітнює стіл при сервіруванні.

Інгредієнти

  • капуста – 2 кг;
  • буряк – 400-450 г;
  • сіль – 3-4 столові ложки;
  • вода питна – 2 л;
  • цукор – 1-2 столові ложки;
  • чорний перець горошком – 10-12 шт.;
  • духмяний перець – 2-4 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • часник 3-4 зубчики.

Готувати пелюстку краще у великій ємності, наприклад, добре підходить емальована каструлю або глибока миска.

Покроковий рецепт приготування квашеної капусти – пелюстки

Перед тим, як почати квасити капуста, треба підготувати овочі: капусту треба промити під проточною водою і обсушити рушником, буряк слід помити і почистити.

  • В холодній воді треба розчинити цукор та сіль – це готується розсол для пелюстки.
  • Капуст треба розрізати на чотири частини. Якщо качан надто великий, тоді можна розрізати його частини ще навпіл.
  • Буряк нарізується тонкими кільцями або півкільцями.
  • Зубчики часнику чистимо і пропускаємо через прес або дрібнимо за допомогою ножа.
  • В ємність для квашення шарами складаємо: капуста, шар буряку, зверху знову капуста.
  • В кожен шар слід додавати спеції – перець (обидва види по декілька горошин в кожен шар), трошки подрібнего часнику та лавровий листок.
  • Потім все заливаємо підготовленим розсолом. Зверху накриваємо тарілкою та ставимо гніт. Можна взяти камінь (попередньо добре помити) або ж ставимо банку з водою. Завдяки гніту наша пелюстка буде знаходитися в розсолі.
  • Ємність з капустою залишаємо в теплому приміщенні.

Через 5 днів квашену капусту – пелюстку можна подавати до столу.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст