ГоловнаАрхівКоли квасити капусту у квітні 2021: сприятливі дні для квашення капусти

Коли квасити капусту у квітні 2021: сприятливі дні для квашення капусти

Для квашення капусти слід обирати дні, коли Місяць знаходиться у зростаючій фазі. Місячний календар підказує сприятливі дні, коли квасити капусту у квітні 2021 року. Для квашення капусти можна вибирати будь-які рецепти і у кожної господині є своє секрети приготування. Запропоновані рецепти, як квасити капусту, можуть сподобатися, принаймні, можна спробувати нові варіанти, щоб заквасити капусту новим способом

коли квасити капусту у квітні 2021Коли квасити капусту у квітні 2021: сприятливі дні для квашення капусти

Завантажити календар квашення капусти на квітень 2021

календар квашення капусти на квітень 2021
календар квашення капусти на квітень 2021

Як вже зазначалося, квасити капусту слід на зростаючий Місяць. Тоді ця смачна і корисна закуска буде мати гарний смак і збереже свої поживні і цінні речовини.

Коли квасити капусту у квітні 2021: 13, 15, 20, 21, 22, 26, 28, 29, 30 квітня.

Помилки, які виникають під час квашення капусти

Часто господині стикаються з тим, що капуста виходить не смачна. Це може бути через помилки. Які були допущенні під час приготування.

Помилки у приготуванні квашеної капустиПомилки у приготуванні квашеної капусти

  • Неякісний качан капусти. Якісні інгредієнти – запорука отримати смачну страву. Фахівці рекомендують на квашення вибирати білий і щільний качан капусти, щоб він був цілий (не порепаний, без гниття, не в’ялий).
  • Мало солі. В середньому для квашення на 3 кг пошаткованої капусти слід додавати 60 грамів солі. Проте з сіллю треба діяти обережно, тому що через її надлишок, капуста буде гірчити.
  • Капуста гірчить. Гіркота може з’явитися, а точніше – посилитися, якщо для квашення вибрано качан, який гірчив ще у свіжому вигляді. Не слід брати таку капусту.
  • Мало соку при жмаканні. Якщо вибрані сорти капусти і моркви після шаткування і жмакання не дали достатньо соку, тоді і квашена капуста вийде несмачною, сухою і не буде хрумтіти.
  • Низька температура при бродінні. Важливо, щоб під час квашення була достатньо тепло, адже квашення – це процес бродіння, які потребує достатньо високих температур. Температура повітря у приміщенні, де стоїть ємність з капустою на закваску. повинна бути не нижче +18 ℃, а краще – вище.
  • Погано стерилізовані банки. Якщо ємність, в якій будемо квасити капусту, не достатньо чиста, наша страва може просто скиснути. Стерилізувати банки можна різними способами.

Рецепти квашеної капустиРецепти квашення капусти

Цікавий рецепт квашеної капусти, щоб вона була хрумка

Квашена капуста з гарбузом і солодким перцем

Рецепт квашеної капусти з гарбузом і травами та з яблуками і кмином

Як квасити капусту з медом

Рецепт квашеної капусти швидкої закваски

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст