ГоловнаГосподиняНайкращі поєднання продуктів для смаку і посилення корисних властивостей

Найкращі поєднання продуктів для смаку і посилення корисних властивостей

Дієтологи вважають, що немає повністю корисних і повністю шкідливих продуктів. Найбільшу користь від продуктів, можна отримати, якщо їх правильно поєднувати, посилюючи їх найкращі якості і для чудового смаку. Найкращі поєднання продуктів для смаку і користі для організму склали дієтологи

Найкращі поєднання продуктів: яйця і помідори (яйця і цибуля) – це вічна молодість

У цибулі і в яйцях містить дуже корисна речовина – селен, яка відграє важливу роль у розвитку статевої системи людини. Селен добре засвоюється у поєднанні з вітаміном Е, який міститься у яйцях і в олії. Тому важливо вживати ці продукти разом. Можна, наприклад, приготувати яєчню з цибулею і помідорами. Головне, не надто пересмажити цю страву, щоб не було надмірної термічної обробки.

Ці поєднання прордуктів допоможуть при ПМС і остеопорозі – яйця і броколі (яйця і шпинат)

Курячі яйця – найкраще природне джерело вітаміну D, а зелені суцвіття брокколі і листя шпинату багаті кальцієм, який без вітаміну D засвоюється погано. Листя шпинату, крім того, багаті на вітамін К, який важливий для згортання крові і для здоров’я кісткової тканини.

Сочевиця і болгарський перець (насіння кунжуту та зелень) знімуть втому і це найкращі поєднання цих продуктів

Сочевиця – просто неймовірно багате джерело заліза. Його там майже 12 мг на кожні 100 г продукту, більше, ніж в яловичій печінці (8,2 мг на 100 г). А кунжутне і соняшникове насіння – взагалі, «залізна бомба» – в них міститься близько 61 мг заліза.

Дуже корисно для здоров’я буде додавати до страв з сочевиці й до інших салатів – червоний болгарський перець, насінням кунжуту або соняшнику, посипати салат з перцем зеленню. Вітамін С, який міститься в паприці, петрушці, кропі, черемші, як ключ, відкриває для еритроцитів засіки, набиті корисним мікроелементами.

Дієтологи і лікарі також наполегливо рекомендують вживати більше сезонніх продуктів, які вирощуються у вашому регіоні. Звичайно, мова не йде про те, щоб відмовитися їсти, наприклад, банани або хурму, тому що вони не ростуть в нас. Фахівці рекомендують основу харчування покладати на звичні базові продукти, а інші, більш “екзотичні” для нас вариіанти – хай будуть смачним доповненням до раціону.

 

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст