Часник це одна з найпопулярніших рослин, яку обов’язково мають на городі всі українці. Часник можна садити під зиму – озимий і навесні – яровий. Правила і сприятливі дні для висаджування часнику у квітні 2019 року, підкаже Місячний календар.

Коли висаджувати часник у квітні 2019 року, сприятливі умови

Деякі городники вважають, що садити часник навесні ефективніше, ніж під зиму. Вони аргументують це тим, що строк зберігання врожаю буде більш тривалим і часнику вистачить до нового врожаю. Як правило, українці притримуються правила садити і під зиму, і навесні. Адже і озимий часник дає гарний урожай, який дозволяє мати цей корисний овоч цілий рік.

Для висадки будь-якої рослини у відкритий грунт, потрібно враховувати кліматичні умови Вашого регіону. Адже, якщо в Херсонській області температура повітря може бути +15 градусів, то у Чернігівській – всього +3. Тому, перед тим, як висаджувати часник, звіртеся з довгостроковим прогнозом погоди.

Для висаджування ярого часнику навесні, температура землі повинна становити +3… +5 градусів. Невеликі заморозки, які можливі в цей період, вже не зашкодять часнику.

Коли висаджувати часник у квітні 2019 року, сприятливі дні за Місячним календарем

Правильно підібрати дні для висадки часнику у відкритий грунт допоможе Місячний календар.

У квітні сприятливим будуть дні:

2, 3, 21 – 24, 25-26, 29 – 30 квітня.

Перед висадкою ярового часнику, його потрібно підготувати. Для висаджування відбирають лише цілі зубчики часнику. Висаджувати потрібно у підготовлені грядки – перекопана земля, зроблені борозенки. Зубчики потрібно садити на відстані 8-12 см, щоб було достатньо місця для розвитку і росту рослини. Відстань між борозенками повинна бути не менше 25 см. Зважайте на сорт часнику та розмір зубчиків.

Якщо так сталося, що у Вас залишився старий часник минулого врожаю, який зараз вже став проростати, не потрібно його викидати. Переберіть його і ті зубчики, які ще досить цупкі, також посадіть окремо у зроблені борозенки. Такий часник не дасть багатого врожаю, але він може швидше прорости і у Вас раніше з’явиться молодий часник. Його Ви можете використовувати для приготування соусів та салатів.