ГоловнаЗдоров’яПрофілактику захворювань печінки можна проводити за допомогою звичайних продуктів

Профілактику захворювань печінки можна проводити за допомогою звичайних продуктів

Печінка – дуже важливий орган, який відповідає за очищення всього нашого організму. Це дуже важливо через вплив алкоголю, жирної їжі і стресів. Однак, за допомогою звичайних продуктів можна проводити профілактику захворювань печінки. Їжа допоможе вивести з печінки токсини і інші шкідливі речовини, що відновить її роботу.

Цитрусові допоможуть очистити печінку

Всім відомі властивості, які мають цитрусові фрукти – вони очищують організм від жирів і токсинів. Крім того, цитрусові прискорюють метаболізм, що сприяє схудненню. Також, це величезне джерело вітамінів та мінералів. Медики рекомендують вживати цитрусові фрукти 3-4 рази на тиждень – можна у свіжому вигляді, а можна віджати сік.

Вживання артишоку – це профілактика захворювань печінки

Від жирів і токсинів допоможе очищувати печінку. Завдяки артишоку з організму можна вивести зайву рідину, знизити рівень цукру в крові і зменшити абсорбцію жирів. Можна пити чай з артишоку за наступним рецептом:

  • одну столову ложку артишоку (свіжого або сушеного) роздрібнити і залити 1 літром води;
  • довести до кипіння, зняти з вогню і накрити кришкою;
  • настоювати відвар 25-30 хвилин.

Пити відвар з артишоку 3 рази на день.

Профілактика захворювань печінки за допомогою буряку

Чудова чистка печінка майже народним овочем – буряком. Найкращий варіант вживання буряку для профілактики захворювань печінки – свіжевіджатий сік. Він містить велику кількість вітамінів і мінералів. Якщо чистий буряковий сік не дуже подобається, можна додати до нього сік моркви або яблука.

Чай з ромашки і м’яти – чудовий профілактичний засіб для здоров’я печінки

Всі знають відмінні лікарські властивості ромашки, і користь від м’яти. Ці трави чудово знімають запалення, виводять зайву рідину і покращують функції печінки. Для профілактики можна вживати відвар, приготовлений за наступним рецептом: по одній чайній ложки м’яти і ромашки, залити 200 мл кропу. Настояти і пити, можна з додаванням невеликої кількості меду.

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст