Щоб почуватися здоровим і щасливим, потрібно слідкувати з роботою своєї печінки. Адже вона відповідає за стан всього організму. Тому важливо знати, які напої можуть допомогти позбутися жиру і токсинів у домашніх умовах.

Напої для очистки печінки краще пити на ніч, бо саме в цей час печінка добре очищається від токсинів і спалюється зайвий жир.

Очищення печінки в домашніх умовах від токсинів і жиру за допомогою чаю

Чай з ромашки

Лікарські властивості ромашки відомі всім. У тому числі ця рослина допоможе почистити печінку. Чай готується дуже просто: 1 столову ложку ромашки заливаємо склянкою окропу. Настояти чай потрібно 7 хвилин. Пити його потрібно у теплому вигляді (не гарячому).

Чай з ромашки краще пити за 40 хвилин до сну. Окрім очищення печінки, ромашковий чай ще добре заспокоює нервову систему, розслаблює м’язи і усуває всі запальні процеси в організмі.

Імбирний чай з лимоном

Імбир має масу корисних вітамінів та мікроелементів. Ще імбир допомагає очистити печінку і поліпшити всі обмінні процеси. Про лимон ми всі знаємо, що це чудовий постачальник в організм вітаміну С і незамінний продукт при лікуванні застуди.

У поєднанні цих двох компонентів, організм отримає потужну допомогу. Для цього потрібно приготувати чай з лимоном і імбиром. Беремо невеликий шматочок імбиру (приблизно 1 см кореня), тремо його на терку. Потім додаємо кілька шматочків лимону і заливаємо крутим окропом. Даємо настоятися до 10 хвилин. Якщо Ви не можете пити кислий чай, можете додати зовсім трохи меду (тільки уже в теплий чай, не кип’яток).

Ці чаї рекомендовано приймати на ніч в теплому вигляді, але ні в якому разі не холодним чи гарячими. Теплий чай допомагає розслабити судини і запустити всі необхідні процеси в організмі.

Очищення печінки в домашніх умовах від токсинів і жиру за допомогою води з лимоном

Вода з лимоном рекомендована до вживання майже цілодобово – стільки корисного вона несе організму.

Важливо пам’ятати про те, що вода з лимоном повинна бути теплою, ніяк не холодною. Лимон добре чистить печінку від токсинів і зайвих жирів.