Покроковий рецепт допоможе швидко приготувати запіканку, яка чудово підходить для сніданку або для полуденка. Особливість цього рецепту в том, що сирна запіканка готується без манки і борошна. Вона дуже смачна і не надто калорійна. Тому підходить, як для тих хто любить сир, так і для иих, хто стежить за своєю фігорую.

Сирна запіканка без манки і борошна: інгредієнти

Для приготування запіканки, потрібен зовсім простий набір продуктів

  • сир — 150 г;
  • сметана — 1 столова ложка;
  • яйце — 1 шт;
  • яблуко — 1 шт;
  • вершкове масло — 1 чайна ложка, щоб змастити форми для випікання;
  • мед — 1 чайна ложка за бажанням для подачі;
  • ягоди (на вибір) — для прикрашання запіканки перед подачею.

Сирна запіканка без манки і борошна: покроковий рецепт приготування

  1. Яблука миємо і ріжемо кубиками.
  2. Змішуємо сир, сметану і яблуко. Це можна зробити виделкою, а для більшої однорідності – у міксері або блендері.
  3. Розігріваємо духовку до +180 градусів.
  4. Форми для випікання мастимо вершковим маслом. Можна взяти невеличкі форми для кексів (мафінів) або одну велику форму.
  5. У змащені форми викладаємо готову масу і випікаємо 30-35 хвилин до появи золотистої скоринки.

Сирна запіканка подається охолодженою з додаванням меду, ягід або сметани.

Смачного!