ГоловнаСмачногоРецепт домашньої слив’янки

Рецепт домашньої слив’янки

Для фруктів і ягід існує безліч варіантів переробки і зберігання. Рецепт домашньої слив’янки сподобається любителям легкого алкогольного напою, який буде дуже добре смакувати зимовими вечорами у колі близьких людей.

Рецепт домашньої слив’янки: інгредієнти

Щоб надати відтінків смаків до сливової настоянки, можна додати на Ваш смак: корицю, гвоздику, цедру цитрусових фруктів, ваніль. Для приготування домашньої слив’янку краще брати трохи перестиглі та ароматні плоди. Напій буде мати кисло-солодкий смак і помірну міцність (якщо спирт, то міцніше градус, якщо використовувати горілку, то смак буде більш делікатний, більш «жіночий»).

  • сливи спілі – 1 кг;
  • спирт або горілка – 0,7 л;
  • цукор – 300 гр.

Рецепт домашньої слив’янки: приготування

  1. Перебираємо сливи, миємо, сушимо і видаляємо кісточки. Плоди ділимо надвоє.
  2. В стерилізовану банку складаємо сливи і заливаємо горілкою. Горілка повинна повністю покривати сливи. Залишаємо настоюватися.
  3. Через 30 днів зливаємо настій через сито, а сливи залишаємо як є. Настій залишаємо в інші стерилізовані банці чекати свого часу.
  4. В сливи всипаємо цукор, потрібно стряхнути банку, щоб він краще розподілився поміж плодів (але не занадто, щоб не пом’яти їх дуже). Залишаємо сливи з цукром ще на 7 днів. За цей час цукор повністю розчиниться, ввібравши в себе спирт і сік. В нас вийде сливовий сироп.
  5. Проціджуємо сироп через кілька шарів марлі, жмих треба віджати.
  6. Змішуємо сливовий сироп з настоєм, який ми виливали (п.3), перемішуємо і розливаємо у пляшки. Витримувати напій потрібно від 1 до 3 місяців.
  7. Потім відфільтрувати (можна через марлю) і наша домашня слив’янка готова до вживання.

Перед подачею на стіл домашню слив’янку не охолоджують, вона повинна бути кімнатної температури.

Смачного!

Стежити за нами у Facebook

Cтатті пов'язані за темами

Ви не можете копіювати текст