Традиційна весняна випічка — пиріжки з зеленою цибулею і яйцем особливо актуальні в сезон активного зростання зелені. Зробити такий смаколик не складно, якщо слідувати рецепту. Головне в приготуванні – добре вимішати тісто, щоб воно вийшло м’яким та еластичним.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем актуальні в сезон, інгредієнти

Для приготування тіста на пиріжки знадобляться наступні продукти:

  • дріжджі сухі – 2,5 ч. ложки;
  • молоко – 250 мл;
  • вершковий маргарин – 100 гр;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • мука – 500 гр;
  • яйце – 1 шт.

Для начинки пиріжків підготуємо наступні продукти:

  • яйця – 5-8 шт.;
  • зелена цибуля – 1 великий пучок;
  • сіль – за смаком.

Для прикрашання на Ваш смак – можна взяти ту ж зелену цибулю, кріп.

Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем особливо актуальні в сезон: процес приготування

Готуємо тісто для пиріжків

Підігріємо молоко і додамо до нього дріжджі. Даємо постояти 10 хвилин.

В окремій посудині потрібно поєднати яйце, цукор, сіль, маргарин (трохи розм’якшений) і все ретельно перемішати.

Влити туди молоко з дріжджами, розмішати. Під кінець перемішування, додати просіяну муку, добре вимістити.

Готове тісто повинно бути м’яким та еластичним, викладаємо його у пакет та ставимо у холодильник на 1 годину.

Готуємо начинку для пиріжків

Яйця варимо в круту, остуджуємо, та ріжемо на дрібні кубики.

Зелену цибулю потрібно помити, обсушити і дрібно порізати.

З’єднуємо яйця і зелену цибулю, солимо та перемішуємо.

Готуємо пиріжки

Тісто з холодильника розкатуємо та ріжемо на шматочки. Ці шматочки скатуємо у кульки, а потім з кульки робимо коржик.

В кожен коржик кладемо начинку і формуємо пиріжок.

Деко змащуємо рослинною олією чи на пергаментний папір викладаємо готові пиріжки швом донизу.

Змащуємо пиріжки зверху збитим яйцем і даємо постояти хвилин 15-20.

Духовку розігріваємо до +180…+200°C і випікаємо пиріжки до золотавого кольору 30-40 хвилин.

Смачного!