Існує багато міфів про заморожені продукти. Дехто вважає, що заморожені продукти повністю втрачають свої корисні властивості. А деякі люди думають, що це єдиний спосіб отримати вітаміни в зимовий період року. Найпоширеніші міфи вже давно офіційно спростовані фахівцями.

Заморожені продукти не мають строку давності

Всі продукти мають свій термін зберігання, у том числі і заморожені. Безкінечно не можна зберігати жоден продукт. Існує певний термін для зберігання, в залежності від продукту. Наприклад, м’ясо – до 6 місяців; морепродукти – до 4 місяців. Всі продукти у Вашому холодильнику (морозильній камері) необхідно зберігати у вакуумних упаковках. Це вбереже від насичення сторонніми запахами та продовжить термін зберігання.

Низькі температури вбивають бактерії у заморожених продуктах

Науковці стверджують, що ті температури, які знаходяться в наших морозильних камерах – не вбивають бактерії. Просто бактерії впадають у сплячу. На деякий час бактерії стають неактивними, але як тільки продукти перемістити в тепло, вони одразу відновлять свою життєдіяльність. Мінусові температури не впливають на бактерії так, щоб їх повністю знищити.

Заморожені продукти втрачають свої корисні властивості

Це питання викликає багато суперечок та дискусій. Але зараз превалює думка фахівців, що заморожені продукти повністю зберігають свої корисні властивості. Мало того, часто заморожені продукти містять більше корисних речовин за рахунок того, що їх збирають і заморожують у максимально сприятливий період повного дозрівання. Тому заморожені продукти, у тому числі, можуть бути постачальником корисних вітамінів і речовин для організму у зимовий період (не в сезон).