Літо приносить нам крім тепла, відпочинку і чудового настрою, ще й багато смаколиків. Ми всі любимо огірки і просто їх їмо, готуємо різні страви, навіть, використовуємо для краси обличчя. Простий рецепт допоможе всього за 15 хвилин приготувати мариновані огірки. Ця чудова закуска урізноманітнить наше меню і підійде як до других страв, так і просто, щоб похрумтіти духмяними огірочками

Мариновані огірки швидкого приготування: які інгредієнти потрібні

Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом
Для більш пряного аромату, у маринад можна додати лавровий лист
  • огірки свіжі – 1 кг;
  • часник – 4-6 зубчиків (залежить від бажаної гостроти закуски);
  • цукор – 1 столова ложка;
  • сіль – півложки або 1 столова ложка;
  • кріп – великий пучок;
  • базилік – за бажанням;
  • чорний перець – за смаком;
  • рослинна олія (соняшникова, оливкова, з виноградних кісточок – яка смакує більше) – 3-4 столові ложки.

Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом приготування

Мариновані огірки будуть готові всього за 15 хвилин за простим рецептом
Покроковий рецепт приготування маринованих огірків
  1. Огірки помити і зрізати кінчики. Якщо огірки з гіркотою, тоді їх краще почистити.
  2. Розрізаємо огірки вздовж, якщо великі – ріжемо на три частини.
  3. Потім, кожну частину ділимо на 4 шматочки.
  4. Часник чистимо і вичавлюємо або натираємо на дрібній тертці.
  5. Зелень дрібнимо і додаємо до нарізаних огірків.
  6. Туди ж висипаємо цукор і сіль, та перець.
  7. Зверху все поливаємо рослинною олією, добре перемішуємо.
  8. Накриваємо ємність з огірками у маринаді кришкою (або тарілкою) і ставимо у холодильник.

Через 15 хвилин наші мариновані огірки готові і їх можна подавати до столу.

Смачного!