Продовжується самий суворий піст 2020 року – Великодній. З 16 по 22 березня триває третя седмиця. Рекомендації щодо харчування по дням тижня, дозволять заздалегідь планувати своє меню і споживати їжу, згідно церковних правил.

Великодній піст 2020 третя седмиця, як харчуватися з 16 по 18 березня

16 березня, понеділок

У понеділок можна вживати сиру їжу, без додавання олії. Проте церква не забороняє строго слідувати правилам харчування тим мирянам, у яких погане здоров’я. 16 березня можна порізати овочі: помідори, солодкий перець, огірки і їсти такий мікс-салат.

17 березня, вівторок

В цей день дозволено їсти готові справи, але без додавання олії. Можна приготувати кашу, наприклад рисову і додати до неї цукати, пити відвар з трав.

18 березня, середа

В середу знову дозволена їжа без термічної обробки. Урізноманітнити харчування допоможуть фруктово-ягідні коктейлі та смузі з додаванням овочів і спецій.

Великодній піст 2020 третя седмиця, як харчуватися з 19 по 22 березня

19 березня, четвер

У четвер дозволена гарячі страви без олії. Можна готувати пісні супи, салати як з овочів, так і з фруктів. Для смаку і поживності, можна додавати до них горішки.

20 березня, п’ятниця

День сухоїдіння, коли не можна вживати ні гарячу їжу, ні олію. Можна вживати фрукти і овочі у різни варіантах: салати, смузі. Додавати можна горіхи.

21 і 22 березня, субота і неділя

В обидва вихідні дні буде деяке послаблення. Можна вживати гарячі страви з додаванням олії. Наприклад, лляної, яка містить велику кількість мікроелементів, що корисно для здоров’я. Миряни, які постують, можуть приготувати, наприклад, тушковану рибу. Або запекти картоплю і їсти зі смачною духмяною домашньою олією. На десерт можна приготувати мус з заморожених ягід.