Продовжується Великодній піст 2020 року і вже прийшла його четверта седмиця. Вірянам, які постують, корисними будуть нагадування в який день і які продукти можна вживати. Також, можна ознайомитися з ідеями страв, які можна приготувати, щоб харчуватися за правилами посту з 23 по 29 березня. Нагадаємо, що 28 березня 2020 року проходить Батьківська поминальна субота. Тому важливо помолитися за людей, які відійшли в кращий світ.

Великодній піст 2020, четверта седмиця, правила харчування з 23 по 26 березня

23 березня, понеділок

Понеділок – день сухоїдіння. Вся їжа без термічної обробки. Варто підготувати овочі і фрукти. Можна зробити у вигляді салатів, а можна підготувати фруктові і овочеві тарілки. Помити яблука, груші, почистити мандарини. Все порізати і розділити на скибочки і викласти на тарілку. Якщо є сухофрукти, можна їх потроху жувати, щоб зменшити відчуття голоду та отримувати необхідні вітаміни.

24 березня, вівторок

У вівторок дозволяється вживати гарячі страви без додавання жирів (олії, масла). Буде чудово з’їсти каші. Наприклад, на сніданок зварити вівсянку, а на обід – приготувати пісний суп з додаванням улюблених крупи: нуту, сочевиці або рису. Приправити суп можна подрібненою зеленню. А на вечерю Ви можете відварити манку на воді і додати до неї м’ятий банан – він додасть солодкого смаку і каша буде більш ситною.

25 березня, середа

В середу потрібно вживати сирі продукти: овочі, фрукти, ягоди, горіхи. Можна зробити овочевий салат і змастити пісною заправкою з авокадо.

26 березня, четвер

У четвер церковні правила дозволяють харчуватися гарячими стравами. Добре смакуватиме пісний борщ, який приготувати з додаванням квасолі. Або пісний суп з добре провареним горохом і приправлений великою кількістю подрібненої зелені. Смачний овочевий бульйон можна використовувати як для приготування супів, так і пити просто, як окрему страву. Гарячий овочевий бульйон підтримає сили.

Великодній піст 2020, четверта седмиця, як харчуватися з 27 по 29 березня

27 березня, п’ятниця

Вірянам церковні правила предписують у п’ятницю їсти сирі продукти. Всі жири під забороною цього дня. Можна вживати як свіжі продукти, так і приготувати смузі із заморожених ягід. Наприклад, розморозити смородину і малину, додати до них банан і все це перебити у блендері. Банан додасть солодкого смаку до смузі.

28 березня, субота

У суботу церковні правила більш поблажливі у харчуванні. Можна приготувати тушкованого хека з овочами. Також, борщ, який заправити припущеними на пательні овочами – чудова гаряча страва. У духовці можна запекти різні гриби – вешенки, печериці, баклажан, перець. Для цього потрібно їх помити, порізати і викласти на деко. Перед цим деко треба накрити папером для випікання, трошки змастити олією і викласти овочі. Самі овочі на Ваш смак присолити і додати трошки перцю і збризнути олією. Випікати у духовці що 20 хвилин. Їх можна вживати як окрему страву – запечені овочі, а можна зробити теплий салат мікс, який заправити рослинною олією з додаванням зелені.

29 березня, неділя

Неділя – дозволено вживати гарячі страви з додаванням олії. Також у неділю дозволяється випити трошки вина. Його прийнято розбавляти водою. Порадувати своїх домашніх можна овочевими закусками та запекти коропа з яблуками.

Запрошуємо до обговорення!