Фарширована скумбрія буде чудово смакувати на святковому столі у новорічну ніч. Приготування цієї фаршированої скумбрії дуже просте і швидке у виконанні.

Фарширована риба до новорічного столу — скумбрія: інгредієнти

  • скумбрія
  • рослинна олія
  • гриби (шампіньйони)
  • ріпчаста цибуля
  • лимон
  • фольга

Фольгу можна замінити на папір для випічки чи пакет для запіканні.

Фарширована риба до новорічного столу — скумбрія: процес приготування

Починаємо підготовчі робити з рибою. Буде легше працювати, якщо риби буде не до кінця розморожена. Для того, щоб легше було надрізати спинку, скористуйтеся тоненьким помідорним ножем. Спинку надрізати потрібно від голови до хвоста. Обережно відділіть м’якоть від костей.

  1. У хвоста та голови надламуємо хребет і виймаємо разом із нутрощами. Після цього збризкуємо лимонним соком, солимо, перчимо.
  2. На пательні обжарюємо подрібнену цибулю з порізаними на кубики грибами.
  3. Фольгу стелимо у 2 шари та викладаємо підготовлену скумбрію. У рибку закладаємо начинку з грибів та цибулі. Слідкуйте, щоб начинки не було дуже багато, бо рибка не закриється.

Хвости рибки трошки потрібно припиняти, щоб сік при запіканні максимально залишився у нашій фаршированій рибою Після цього накриваємо фольгою нафаршировану скумбрію.

  1. Ставимо рибу у розігріту духовка приблизно на 20 хвилин. Цього часу буде достатньо, якщо Ваша тушка скумбрії була 400-500 гр. Якщо Ваша риба трошки важча, можна збільшити час випікання до 30 хвилин.

Фарширована скумбрія до новорічного столу дуже добре смакує холодною, тому подавати її краще як закуску, порізавши на невеличкі шматочки. Рецепт фаршированої скумбрії стане справжньою смачною окрасою Вашого новорічного столу.